Italia. Cinci români au JEFUIT zeci de TIR-uri și i-au sechestrat pe șoferi. Carabinierii le-au dat de urmă 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cinci români au fost arestați în Italia, fiind acuzați că au jefuit mai multe TIR-uri parcate în diferite zone din nordul țării. 

Cinci cetățeni români, membri ai unei grupări infracționale specializați în furturi din TIR-urile parcate în diferite zone din nordul Italiei, au fost arestați marți, 9 februarie 2019. 

Potrivit publicației Milano Today, alți șapte membri ai grupării au fost arestați în luna decembrie a anului trecut.

Ancheta efectuată de carabinierii din Cassano d’Adda a fost deschisă în urma unui jaf petrecut în localitatea Basiano, la data de 31 august 2020, lângă o companie de logistică. Cu acea ocazie, românii au furat zeci de bidoane cu ulei pentru motor în valoare totală de aproximativ 30.000 de euro.

Românii au sechestrat șoferii de TIR 

 

Banda de infractori ar fi responsabilă în total de cinci furturi și trei jafuri, efectuate între lunile august și octombrie 2020, asupra unor TIR-uri parcate în diferite localități din nordul Peninsulei.

În două dintre jafuri, banda a sechestrat șoferii autocamioanelor, aceștia fiind abandonați apoi într-o zonă industrială din Liscate.

Pe 12 septembrie 2020, carabinierii un român de 22 de ani care conducea o furgonetă plină cu computere și monitoare în valoare totală de 600.000 de euro, care tocmai fuseseră furate dintr-un TIR parcat în localitatea Cavenago Brianza (provincia Monza e Brianza).

Investigatorii au dovezi că cei cinci infractori români arestați au fost implicați și ei în acel jaf, precum și într-un furt dintr-un TIR parcat în Liscate, efectuat la data de 30 octombrie 2020.

Polițiștii italieni continuă cercetările, existând suspiciuni că banda de hoți este mult mai numeroasă, fiind responsabilă de zeci de furturi din TIR-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel