Italia. Cinci copii, găsiți în camionul a doi șoferi români de TIR. Au stat două zile fără apă sau mâncare: „Jur că nu știam că sunt la bord!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cinci copii și un adult au fost găsiți ascunși în camionul a doi șoferi români, în Desio, provincia Monza e della Brianza, Italia. 

Cei cinci copii migranți de origine afgană au fost interceptați într-un camion, ascunși printre cutii și piese de schimb pentru mașini. O imagine tristă și dramatică, care implică în mod direct cinci minori și un tânăr de 24 de ani. Călătoria epuizantă de 2 mii de kilometri a început în România și s-a desfășurat timp de 48 de ore în interiorul vehiculului, fără a avea hrană sau apă cu care să își potolească setea. 

Din fericire, au reușit să supraviețuiască acestei „aventuri”, așa cum dezvăluie jurnaliștii de la „La Stampa”, care explică faptul că parametrii lor vitali au fost substanțial buni, chiar dacă semnele de deshidratare, din cauza lipsei de mâncare și apă și a căldurii suferite. Cei șase au călătorit total în întuneric și, prin urmare, au rămas profund dezorientați când au avut ocazia să vadă lumina zilei cu ochii lor.

 

Cei doi șoferi români ai camionului au jurat că nu știau


Copiii migranți au fost găsiți pe un camion la o companie de logistică din Desio, în timpul descărcării vehiculului. Dintr-o dată, continuă „La Stampa”, băieți afgani au apărut din spatele cutiilor, vizibil înspăimântați. Au fost imediat salvați și hidratați. Căile lor s-au împărțit apoi: cei cinci minori au fost îngrijiți de structurile de asistență socială ale municipalității, în timp ce tânărul de 24 de ani a fost transferat la secția de Poliție. Pentru toți aceștia au fost demarate procedurile de solicitare a azilului.

În ceea ce îi privește pe cei doi șoferi români ai camionului, au jurat că nu sunt conștienți de prezența copiilor la bord. Procurorul Curții pentru Minori din Milano, Ciro Cascone, a afirmat: „Este dificil să se urmărească organizațiile care pregătesc aceste călătorii. Cele mai frecvente sosiri sunt la Torino, Milano și Emilia. Călătoresc în acest fel, mai ales, foarte tineri, părinții plătesc biletul pentru a încerca să garanteze un viitor mai bun copiilor lor”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel