Italia. Certificat verde obligatoriu pentru majoritatea mijloacelor de transport: Cum va funcționa sistemul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Franţa. Permisul sanitar, validat. Anumite prevederi, blocate de Consiliul Constituţional
Franţa. Permisul sanitar, validat. Anumite prevederi, blocate de Consiliul Constituţional

Guvernul din Italia reflectă asupra introducerii certificatului verde obligatoriu și pentru călătoriile cu navele, avioanele și trenurile pe distanțe lungi. Decizia ar putea fi adoptată săptămâna aceasta, dar intrarea în vigoare a noii reguli ar putea fi amânată până după 15 august. Transportul urban, cum ar fi autobuzele și metrourile, ar trebui să rămână în afara sistemului, deocamdată.

În câteva zile, pe 6 august, va intra în vigoare certificatul verde obligatoriu pentru restaurantele de interior, muzee, cinematografe, săli de sport, piscine și multe alte activități, iar operatorii se pregătesc pentru controale și pentru a evita riscul de amenzi și sancțiuni. Între timp, guvernul italian reflectează asupra unei noi extinderi a listei de activități pentru care este necesară certificarea verde, cu un nod care va fi dezlegat încă de săptămâna viitoare: transportul. Executivul condus de Mario Draghi ar putea lua o decizie în următoarele zile, cu tendința de a uniformiza transportul cu mijloacele de transport cu alte activități, poate cu introducerea obligatorie a certificatului verde direct pe 6 august.

În ce mijloace de transport în comun va fi nevoie de certificatul verde


În timp ce cetățenii se pregătesc pentru data de 6 august prin descărcarea permisului verde, guvernul pune piciorul în prag în ceea ce privește transportul: certificarea ecologică va fi obligatorie pentru nave, avioane și trenuri pe distanțe lungi. Totuși, noutățile vor trebui să aștepte următorul decret-lege, care ar trebui să sosească săptămâna aceasta, când și guvernul va fi chemat să rezolve problema școlilor.

Pentru a urca la bordul vapoarelor, avioanelor și trenurilor va fi necesar în curând să prezinte permisul verde, iar apoi să fi primit prima doză de vaccin împotriva Covid cu cel puțin două săptămâni în urmă, să fi făcut un tampon negativ în ultimele 48 de ore sau să fie vindecat de Covid. Autobuzele și metrourile sunt excluse deocamdată. Aplicarea în context urban pare deocamdată nefezabilă, dar guvernul a cerut deja regiunilor un plan de consolidare a transportului public, mai ales în perspectiva revenirii la școală.

Când va intra în vigoare certificatul verde obligatoriu pentru transport?


Dezbaterea privind introducerea unui permis verde obligatoriu pentru transport s-a încheiat deja: decizia va fi formalizată săptămâna aceasta, dar discuția privind data intrării în vigoare este încă în curs. Liga a declarat că, în general, se opune măsurii, dar că, în cazul în care aceasta va fi introdusă oricum, ar prefera să o amâne până la sfârșitul lunii august, pentru a nu crea obstacole pentru turiști.

Pe scurt, în ceea ce privește transportul, nu există încă o dată precisă, dar pare puțin probabil ca aceasta să fie schimbată imediat la 6 august, când va intra deja în vigoare permisul verde obligatoriu pentru o listă lungă de activități. Cheia ar putea fi, din nou, medierea: certificarea ecologică pentru vehiculele de după luna august, potrivit FanPage.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel