Italia: "Caporal" român, care a exploatat la muncă mii de conaționali, ARESTAT. Acțiune de amploare. Video

Narcis Popa |
Data publicării:

O acțiune de amploare a poliției italiene a dus la identificarea și arestarea unui "caporal" român, așa cum sunt numiți cei care recrutează și exploatează la locul de muncă oameni în favoarea patronilor care plătesc comisioane 'grase'.  

Autoritățile italiene anunță că au inițiat o campanie de identificare a 'caporalilor' care aduc în sclavie oameni din estul Europei.

Acțiunea a avut loc în zona Caserta, de lângă Napoli. Oamenii legii au reținut un "caporal" român și doi complici ucrainieni. Ei au reușit să identifice la fața locului și două ucrainience, în vârstă de 34 și 53 de ani care urmau să intre în câmpul muncii.

Se pară că românul opera de mai mulți pe zona din Mondragone ca agent și recrutor de forță de muncă. El livra patronilor o medie de 20 de lucrători pe zi de lucru. El primea comisioane și negocia ziua de lucru a românilor ajungând să câștige mai mulți bani de pe urma omului care lucra în câmp. 

"Caporaul" profita de pe urma oamenilor care erau trimiși să muncească în agricultură și le facilita proprietarilor de terenuri o profitabilitate mai mare prin bani și muncă la negru. Oamenii legii încearcă acum să identifice și românii care au fost exploatați de-a lungul timpului.

Vez video mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel