Italia. Bandă de hoți români, supranumită de presă "teroarea magazinelor". Hoții au comis zeci de furturi de mii de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:

S-a reluat procesul în cazul bandei de români care a terorizat supermarketurile și magazinele din mai multe zone ale Italiei. Potrivit procurorilor, hoții români furau tot ce le cădea în mâini, de la alimente din supermarketuri, încălțăminte din magazinele monobrand, la îmbrăcăminte, cosmetice și parfumuri din magazinele din galeriile mall-urilor. Presa din Italia i-a numite "Banda del buco" sau teroarea magazinelor. 

Procesul împotriva grupului infracțional format din mai mulți cetățeni de naționalitate română, supranumit „Banda del buco”, s-a reluat cu o inventariere a părților păgubite. Potrivit publicației Tuscia Web, numai în noaptea dintre 21 și 22 august 2014, hoții au provocat un prejudiciu de 25.000 de euro la magazinul Carabetta din Cassia Nord, de lângă Viterbo (Lazio).

"Profesioniști în furturi, teroarea magazinelor"

 

Potrivit informațiilor prezentate în instanță, pradă uriașă a fost formată din articole de îmbrăcăminte, lenjerie și obiecte de uz casnic. Hoții au pătruns în magazin printr-o intrare laterală, după care au devastat lăzi și seifuri și au golit rafturile. Au reușit să fure, pe lângă bunurile de pe rafturi, chiar și seiful cu încasările de 12 mii de euro, precum și un cec de 12 mii de euro, scris de mână.

Dar aceasta nu era prima lovitură și nici ultima. Românii furau tot ce le cădea în mână. De la alimente în supermarketuri, la încălțăminte în magazinele de brand unic, la îmbrăcăminte, cosmetice și parfumuri în magazinele din galeriile mall-urilor. De la unelte de lucru și anvelope de la marii retaileri din Tuscia, până la pachete de cafea, ulei de motor, becuri pentru faruri și chiar role de hârtie igienică și prosoape de bucătărie.

Nouă membri ai bandei, arestați în 2015

 

În luna octombrie a anului 2015, nouă membri ai bandei au fost arestați de carabinierii din Viterbo. Toți erau de naționalitate română. Cinci dintre ei, trei bărbați și două femei, sunt încă judecați sub acuzația de asociere infracțională.

"Creierele" rețelei de hoți, activă în provincia Viterbo între anii 2014 și 2015, potrivit procuraturii, sunt doi frați, apărați de avocatul Andrea Fabbio. Cei doi lideri ai bandei au fost trădați de un complice beat, ajuns în Sala de Urgențe a Spitalului din Belcolle (Alessandria). Datorită acestuia, bunuri furate de tot felul, destinate exportului, au fost găsite ascunse în trei garaje închiriate în Viterbo de către hoți.

Unul era în via Madre Teresa di Calcutta din cartierul Santa Lucia, unul în viale Bruno Buozzi din Pilastro și celălalt în via Igino Garbini din Villanova. Erau trei garaje în care bunurile furate erau ascunse, așteptând să fie revândute în Italia sau în străinătate.

Zeci de victime ale hoților

 

Victimele hoților sunt de ordinul zecilor, majoritatea din principalele puncte de vânzare ale capitalei și provinciei Viterbo. Printre declarațiile audiate în sala de judecată se numără și responsabilul de zonă de atunci al lanțului de magazine Lidl, căruia polițiștii i-au cerut, pe 3 februarie 2015, să vizioneze un filmuleț cu bunurile ascunse în garaje.

"La Viterbo, pe lângă alimente, în principal conserve, hoții și-au însușit și îmbrăcăminte de tot felul, din liniile noastre exclusive. Bunurile care ni s-au arătat deja erau în curs de sechestru, și mai erau și alte bunuri furate, provenite din alte furturi”, a explicat reprezentantul Lidl.

Conform celor reieșite la ultima audiere, la Viterbo ar fi fost spart și magazinul Gardenia, de unde s-au furat până și testerele de parfumuri de marcă, cu eticheta magazinului .

Un bar de lângă Registrul Auto a fost, de asemenea, jefuit de bandiți în noaptea de 20 iunie 2014.

"Pentru a intra, au forțat ușa și au luat congelatorul, înghețată, alimente congelate, băuturi, un automat de cafea care singur valora în jur de 1400 de euro”, a declarat proprietarul în sala de judecată.

Pe 6 martie 2015, la un punct de vânzare al distribuitorului de alimente Conad, hoții ar fi dat o altă lovitură, furând mezeluri, lichioruri și orice altceva cu brandul, atât de ușor de recunoscut. La un en-gros din Ronciglione ar fi dispărut sticle de băuturi alcoolice și 24 de pachete de cafea Lavazza Oro, furate de bandiți, chiar sub ochii camerelor video de supraveghere.

Procesul continuă în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel