Italia. Băiețelul ROMÂN rămas SINGUR pe lume, ajutat să se întoarcă în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Observator
Sursa foto: captură Observator

Povestea dramatică a lui Gabriel Alecsa, un băieţel român în vârstă de 10 ani a fost făcută publică de mama unei colege de şcoală a acestuia, după ce anul trecut, în luna octombrie, mama sa și surioara de numai câteva luni au murit într-un accident de mașină la Manfredonia. 

Gabriel a rămas al nimănui și deși mătușa sa, Cristina Pârvu, a venit în Italia și a fost mereu alături de el, copilul a trecut prin momente cumplite, relatează Observator.

A fost preluat de o casă de copii, însă depresia de după tragicul accident nu l-a părăsit nicio clipă. Nu se știa nici dacă va putea fi luat în îngrijire de mătușa sa, ori va trebui să rămână în îngrijirea statului italian. Din fericire pentru el, cu ajutorul avocatului Gianluca Trabalza și datorită implicării Asociației Românilor din Italia, Gabriel a ajuns în România, alături de mătușa sa și familie.

 

Cazul copilului a fost preluat de un avocat

 

Acest coleg a spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că nu mai are tată de ceva vreme și pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. Și a spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. Și se roagă la Dumnezeu ca să-i aducă mama și sora înapoi sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele, a fost mărturisirea mamei colegei lui Gabriel.

Cazul copilului a fost preluat de avocatul italian Gianluca Trabalza, scrie Gazeta Românească, care, alături de Cristian Nuc, vicepreședintele Asociației Românilor din Italia, a rezolvat în câteva luni transferul de la casa de copii către familia mătușii, care locuia în România, dar care imediat după accident a venit în Manfredonia pentru a fi alături de nepot.

A fost ajutată să închirieze o casă, să aibă cele necesare traiului, doar pentru a fi alături de Gabriel, grav afectat de pierderea mamei și a surorii sale.

În urmă cu două săptămâni, copilul a plecat împreună cu mătușa lui către România. De acum înainte va locui împreună în noua familie, lângă Drobeta Turnu Severin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel