Italia. Badantele românce vor face obligatoriu testul Covid-19 și carantina la întoarcerea din țară într-o anumită regiune. Ultimă oră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Badantă româncă condamnată, după ce a furat bijuterii și bani în valoare de 50.000 de euro de la o bătrână / FOTO ILUSTRATIV
Italia. Badantă româncă condamnată, după ce a furat bijuterii și bani în valoare de 50.000 de euro de la o bătrână / FOTO ILUSTRATIV

Ordonanța prin care îngrijitoarele care se întorc din România, Bulgaria și Ucraina să fie testate în mod obligatoriu pentru Covid-19 a fost semnată astăzi.

Reprezentanții regiunii Emilia-Romagna au decis ca acestor femei, pe lângă faptul că vor petrece 14 zile în autoizolare, să li se facă în mod obligatoriu și testul pentru coronavirus chiar când ajung în Italia, iar repetarea testului va avea loc la 7-10 zile de la sosire.

Totodată, președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, anunță îngrijitoarele că testarea, carantina și cazarea vor fi suportate de instituții în cazul în care nu este posibilă izolarea îngrijitoarei la domiciliul ei sau al angajatorului. 

Noile reguli pentru badantele care sosesc din România, Bulgaria și Ucraina vor fi cuprinse în ordonanța care face obligatorie testarea pentru cei care sosesc din Spania, Grecia, Croația și Malta. 

 

Care este procedura

 

Îngrijitoarele sunt obligate ca la sosirea în Italia să sune la ASL și să își declare sosirea, iar apoi trebuie să completeze un chestionar care va fi semnat și de către angajator. După aceea, autoritățile sanitare vor programa efectuarea primului test și celui de al doilea, la 7-10 zile de la sosire sau la sfârșitul perioadei de izolare, informează ilrestodelcarlino.it

În Bologna, de exemplu, va exista un centru de sănătate în stația de autobuz din Piazza XX Settembre, unde în curând va fi amenajat un foișor pentru testare. Ieri, zece tampoane de test au fost făcute pentru a calcula timpii. Pe aeroportul din Marconi, pe de altă parte, Ausl și Usmaf (Birourile de Sănătate Maritimă, Aeriană și de Frontieră) lucrează pentru a gestiona mai bine situația, iar până în august ar trebui să se definească modul în care vor fi efectuate testele la îngrijitori și la cei care se întorc din Spania, Grecia, Croația și Malta.

Dacă rezultatul testului este negativ, pacientul continuă să se autoizoleze până când se efectuează al doilea test. Cele 14 zile de carantină/izolare se vor încheia apoi și așteaptă aprobarea Departamentului de Sănătate Publică pentru a putea reveni la serviciu. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel