Italia. Badantă româncă și sora ei, scandal la ușa fostei angajatoare. I-au atacat cu pumnii și picioarele pe carabinieri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Două românce au fost arestate în cartierul Lingotto din Torino la începutul săptămânii după ce au provocat un scandal monstru în fața casei fostei angajatoare.

Potrivit torinoggi.it, o femeia italiancă a sunat la poliție și a anunțat că la ușa ei se află fosta badantă a mamei sale care vrea să fie lăsată să intre în locuință. Deplasându-se la fața locului, agenții de poliție au găsit două femei românce, fosta „badantă” și sora ei, care încercau să intre în casa femeii italience.

Badanta româncă, în vârstă de 36 de ani, se plângea că a fost concediată pe nedrept și că este acolo pentru a-și lua hainele. Sora, care nu este calificată ca atare, susține că este avocat și invită polițiștii să aplice legea care permite recuperarea efectelor personale ale clientului ei.

Italianca ce a cerut intervenția poliției a deschis ușa locuinței și le-a spus carabinierilor că a fost amenințată de cele două românce și că nu a deschis ușa de frică să nu fie agresată. Când au auzit, fosta badantă și presupusa avocată au început să o insulte pe femeia italiancă și s-au îndreptat spre ea.

 

Româncele au insultat și polițiștii

 

În momentul în care polițiștii le-au împiedicat să se apropie de ușa italiencei, cele două surori românce au început să-i insulte și pe aceștia, reproșându-le că în data de 30 mai au amendat-o pe îngrijitoare pentru că nu purta mască. Polițiștii le-au rugat pe cele două femei românce să se liniștească, dar acestea au continuat să-i insulte și să-i amenințe.

Sora „badantei”, în vârstă de 43 de ani, a sunat la 112 și a cerut intervenția unei ambulanțe pe motiv că în apartamentul femeii italience se afla o persoană care se simțea rău. După aceea, româncele au vrut să plece de acolo și, în tentativa lor de a se îndepărta, l-au împins pe unul dintre agenții de poliție. Pline de frustrare au început apoi să-i atace cu pumnii și picioarele pe toți polițiștii prezenți, dar aceștia din urmă le-au blocat pe ambele femei.

 

Spectacol desprins parcă dintr-un film de proastă de calitate

 

Între timp, la fața locului a sosit și ambulanța chemată de „avocată” și atunci a început un adevărat scandal. Sora badantei a început să spună că se simțea rău și s-a aruncat la pământ ca și cum ar fi leșinat. În timp ce personalul medical încerca să-i acorde îngrijiri, femeia a deschis un ochi pentru a putea vedea rezultatul performanței sale artistice, moment în care a fost observată de toți cei prezenți. Înțelegând că rolul său a fost dejucat, badanta a revenit imediat la atitudinea inițială și a început din nou, împreună cu sora ei, să îi jignească pe polițiști. Agenții nu s-au descurajat prea tare însă și de îndată ce piesa de teatru ale celor două a luat sfârșit, au preluat declarația femeii italience care i-a chemat. Potrivit celor declarate de aceasta, toată familia ei a trăit luni întregi într-o condiție de violență fizică și psihologică provocată de îngrijitoarea româncă.

„Badanta” o hărțuia în mai multe moduri, o insulta și îi impunea să efectueze anumite activități domestice care, de fapt, făceau parte din atribuțiile îngrijitoarei și era plătită pentru ele. De asemenea, femeia italiancă a acuzat-o în fața polițiștilor pe îngrijitoarea româncă și de rele tratamente aplicate bătrânei pe care trebuia să o asiste, mai scrie sursa citată.

Agenții de poliție au decis atunci să le aresteze pe cele două femei românce, îngrijitoarea fiind acuzată de violență domestică, iar sora sa de declarații false cu scopul de a influența un organ public și raportare falsă. Ambele au fost denunțate și pentru ultraj, vătămare corporală, amenințări la adresa agenților de poliție și refuz de a se identifica.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel