Italia. Badantă româncă, anchetată în cazul morții pensionarului pe care îl îngrijea: L-ar fi abandonat pe podea 3 zile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Maria P., o badantă româncă din Calangianus,  provincia Sassari, regiunea Sardinia, Italia, este acuzată de neglijență după ce l-ar fi lăsat pe pensionarul pe care îl îngrijea 72 de ore singur, pe podea, în cele din urmă acesta murind. 

Cesidio Cugini, în vârstă de 77 de ani, a murit în spitalul Nuoro, săptămâna trecută, după ce, conform ipotezei Parchetului din Tempio, a rămas 72 de ore în casa sa din Calangianus, pe podea, fără ca cineva să aibă grijă de el și fără ajutor. 

Astăzi, procurorul Gregorio Capasso a deschis o anchetă pentru badanta româncă Maria P. sub acuzația de neglijarea unei persoane incapabilă să-și asigure singură necesitățile, practic o gravă omisiune de ajutor. Femeia se apără și spune că a cerut ajutor la trei zile după ce pensionarul a suferit o căzătură zdravănă, potrivit unionesarda.it.

 

Pensionarul ar fi căzut de mai multe ori, fără să fie tratat

 

Primele verificări efectuate de autoritățile din Compagnia di Tempio, coordonați de căpitanul Giuseppe Scotto di Tella și de comandantul stației Calangianus, Giuseppe Surrente, par să confirme prima reconstrucție a poveștii. Însă, procurorul a dispus un control medical, încredințat specialistului Salvatore Lorenzoni. Nu numai atât, carabinierii au obținut dosare medicale și rezultatele examinărilor radiografice efectuate la Nuoro.

Consultantul Parchetului va trebui să constate pe baza documentației dobândite (prin urmare, nu se va efectua o autopsie reală), cauza traumei pe care medicii au depistat-o ​​pe corpul pensionarului Calangianus. Ipoteza este că bărbatul, în săptămânile premergătoare morții sale, a căzut de mai multe ori, fără a fi tratat. Starea sa, la sosirea la spitalul din Nuoro, era gravă și, din păcate, Cugini, care a fost testat pozitiv și pentru Covid-19, nu a putut să-și revină.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel