Italia. Badantă româncă amenințată de atacatorii bătrânului asistat: „Nu voi lăsa martori și dacă nu am banii, mă voi întoarce“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O badantă româncă i-a salvat viața bătrânului pe care îl asista, după ce acesta a primit amenințări de la mai multe  persoane pe care le contractase pentru o serie de lucrări de renovare. Românca a primit și ea amenințări de la atacatori:  „Nu voi lăsa martori și dacă nu am banii până astăzi, mă voi întoarce“

„Nu voi lăsa martori și dacă nu am banii până astăzi mă voi întoarce” asta i-a spus unul dintre cei trei bărbați acuzați de tentativă de extorcare după ce a bătut un om de afaceri cu handicap în vârstă de 77 de ani și pe  îngrijitoarea sa de origine română.

Povestea datează din septembrie anul trecut, cânt pensionarul contractase compania lui Silvano Laurenti, în vârstă de 27 de ani să efectueze câteva lucrări la o clădire din Porto Sant'Elpidio. Într-o zi, însă, bătrânul, în ciuda dificultăților sale motorii, a decis să facă o inspecție pentru a verifica starea renovărilor și a mers la șantier, unde a găsit situație foarte diferită de cea imaginată: pereți deteriorați, deșeuri de material împrăștiate peste tot. Pe scurt, suficient cât să-l determine să revoce misiunea și să lase o altă companie să continue lucrarea.

Vârstnicul l-a sunat pe Laurenti pentru a-i spune decizia, iar după câteva ore trei bărbați angajați de acesta au dat buzna în locuință. Un tunisian a îndreptat spre gâtul vârstnicului cu handicap o seringă care conținea un lichid galben, amenințându-l că îi va plăti altfel urma să fie ucis, apoi a început să-l bată, potrivit Corriere Adriatico.

Ginerele badantei românce, atacat cu bâte

 

Strigătele de durere ale victimei au atras atenția îngrijitorului care se afla în fața casei și care, speriat, intrase și stătea între atacator și pensionarul pe care îl îngrijea. Probabil doar curajul femeii a împiedicat escaladarea situației. Cei trei au plecat și unul dintre ei a amenințat: „Nu voi lăsa martori și dacă nu am banii până astăzi, mă voi întoarce”.

Iar lucrurile nu s-au oprit aici. După câteva zile, mai multe persoane (necunoscute la acea vreme) l-au atacat pe iubitul fiicei îngrijitoarei cu bâte de baseball.

După câteva zile doi dintre cei trei suspecți au fost arestați: antreprenorul Laurenti și tunisianul Akid care au ajuns amândoi în închisoare. Joi, în urma unei a doua cereri prezentate de avocatul Luzi, judecătorul de instrucție a revocat custodia în închisoare și a aplicat măsura arestului la domiciliu în locuința din Pieve Torina. Tânărul antreprenor nu va putea avea relații cu alte persoane decât cele cu care locuiește și nu își va putea părăsi casa fără autorizație prealabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel