Italia. Angajați ROMÂNI, ÎNȘELAȚI cu o NOUĂ ESCROCHERIE: „NU DESCHIDEȚI acest MESAJ!”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O nouă escrocherie ia amploare în Italia iar lucrătorii care își declară veniturile la Fisc sunt vizați de aceasta. Înșelătoria, cu scopul principal de a intra în posesia datelor sensibile, implică trimiterea de e-mailuri false în numele Fiscului anunțând un „superbonus 110%“.

Înșelătoria prin e-mail are ca expeditor „Organele Agenției pentru Venituri” (Agenția Fiscală Italiană) și în ea vi se cere să „citiți imediat un document atașat care conține dispoziții operaționale privind măsurile privind eficiența energetică a clădirilor”. E-mailuri false de la Fisc citează chiar și articolele 119 și 121 din Decretul de relansare (Rilancio).

Numai un ochi atent ar putea descoperi înșelătoria, deoarece atât numărul decretului-lege, cât și data intrării în vigoare a acestuia sunt greșite în e-mailul capcană. Autoritățile italiene atrag atenția că Fiscul italian nu trimite niciodată e-mailuri care conțin datele personale ale contribuabilului prin poșta electronică, iar dacă primiți unul, puteți fi sigur că este o înșelătorie.

Agenția Fiscală Italiană a reacționat prompt la încercările de înșelătorie, avertizând contribuabilii printr-un comunicat de presă ieri, 25 noiembrie, care are ca subiect „E-mail fals privind eficiența energetică în numele agenției. Nu deschideți atașamentele și ștergeți-le imediat”.

Ștergeți imediat mesajele

 

„O nouă campanie de phishing în detrimentul cetățenilor este în curs și exploatează în mod fraudulos logo-ul Agenției de Venituri. E-mailul în cauză, trimis de expeditor „Organele Agenției Venituri” și semnat de „Biroul de comunicații al Direcției Agenției Naționale a Veniturilor”, vă solicită să citiți imediat un document atașat care ar conține dispoziții operaționale privind măsurile privind eficiența energetică de clădiri. Agenția subliniază că nu are nicio legătură cu astfel de mesaje, nu le recunoaște conținutul și invită utilizatorii să le șteargă imediat, fără a deschide atașamentele.

Mai mult, trebuie remarcat faptul că Fiscul nu trimite niciodată prin e-mail comunicări care conțin date personale ale contribuabililor. De fapt, aceste comunicări pot fi consultate numai prin zona rezervată de pe site www.agenziaentrate.gov.it“, atrage atenția în comunicatul de presă, citat de pensioniefisco.it/.

„Cum să vă comportați pentru a vă asigura securitatea IT“  - Acesta este doar unul dintre diferitele tipuri de mesaje frauduloase trimise în detrimentul contribuabililor. Un alt e-mail care circulă în aceste ore, de exemplu, are ca expeditor „[email protected]” și ca subiect „DE LA BIROUL DIRECTORULUI”.

Nu deschideți fișiere sau linkuri

 

În acest sens, vă reamintim că, pe baza unor bune practici pentru a reduce riscurile pentru securitatea computerului și pentru a evita deteriorarea computerelor, tabletelor și smartphone-urilor, este întotdeauna recomandabil să verificați din timp mesajele de la expeditori necunoscuți, să nu deschideți fișierele atașate sau linkuri care ar putea fi prezente și dacă aveți dubii, ștergeți-le pe cele suspecte.

În secțiunea „Agenția comunică” a portalului Fiscului există secțiunea „Focus pe phishing”, unde puteți găsi cele mai recente rapoarte despre cazurile noi care implică numele agenției, informații și știri pentru a ajuta cetățenii să recunoască comunicările false.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel