Italia. Anchetă în cazul morţii mafiotului Franco Lettieri. Un român şi nepotul său, pe lista acuzaţilor

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

O autopsie pe cadavrul lui Franco Lettieri, italianul în vârstă de 56 de ani ucis vineri seară în centrul orașului Ascoli, este programată astăzi. Bărbatul fusese înjunghiat dar reușise să cheme carabinierii, dându-le indicații despre agresori. În prezent, sunt investigați doi oameni pentru crimă: un român de 57 de ani și nepotul său de 17 ani. Ipoteza este de omucidere voluntară, scrie lanuovariviera.it.

Autopsia este cerută pentru a oferi răspunsuri precise cu privire la lovitura care a cauzat moartea și ce tip de cuțit a fost folosit pentru a-l ataca pe Lettieri.

Pe scurt, se așteaptă și răspunsuri care să confirme ceea ce a rezultat din analiza videoclipurilor unor camere de supraveghere video din zonă, care au filmat o parte a atacului.

Potrivit acelor imagini, ar fi fost nepotul și nu unchiul cel care l-a înjunghiat cu lama, deşi iniţial s-a crezut că românul mai în vârstă a vrut să îşi protejeze nepotul şi a dat lovitura de cuţit.

Tânărul român, care nu are încă optsprezece ani, a fost încredințat unei structuri pentru minori, care se află în afara provinciei.

 

Legiştii vor să afle cine i-a dat lovitura fatală

 

Conform reconstrucțiilor făcute prin videoclipuri, cel mai tânăr l-a înjunghiat pe Lettieri în timp ce bărbatul de 57 de ani l-a bătut. Din acest motiv, medicii legali vor să înțeleagă ce fel de lovituri a primit Lettieri și dacă fostul colaborator al justiției a fost împiedicat să se apere și să evite acele lovituri.

În cele din urmă, cel puțin pentru moment, există puțină claritate asupra motivului crimei.

Victima a avut legături cu clanul mafiot Camorra și a fost colaborator al justiției sub programul de protecţie al martorilor.

Dar se pare că atacul nu ar avea nimic de-a face cu acestea, iar carabinierii iau în calcul traficul de droguri.

Totodată, au apărut informaţii despre alte altercaţii din această vară, în Piazza del Popolo, în care au fost implicaţi tânărul român, dar şi Lettieri.

Citeşte şi: Caz complicat în Italia: Adolescent român de 17 ani și unchiul său, ARESTAȚI în legătură cu uciderea unui MAFIOT italian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel