Italia. Alex și-a apărat mama de violența tatălui, dar a sfârșit prin a-l ucide. Procuror: „Nu a fost autoapărare; trebuie condamnat“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Achitat în primă instanță, Alex se întoarce în sala de judecată pentru procesul de apel. Procurorul a cerut o pedeapsă de 14 ani de închisoare pentru el, deoarece 'nu a fost legitimă apărare'. La 30 aprilie 2020, la Collegno, Alex și-a înjunghiat tatăl, pentru a-și apăra mama, pe Maria, în timpul unei dispute violente.

"Trebuie să ai curajul să spui că a fost o crimă", a afirmat procurorul Alessandro Aghemo, în sala de judecată din Torino, solicitând o pedeapsă de 14 ani de închisoare pentru Alex, tânărul care astăzi a luat numele de familie al mamei sale și care pe 30 aprilie 2020 și-a ucis tatăl cu 34 de lovituri de cuțit pentru a-și apăra mama.

Vezi și: Italia. Alex și-a ucis tatăl pentru a-și salva mama de agresiuni: „Este o victimă, nu un ucigaș“. Tânărul riscă 20 de ani de închisoare

Achitat în primă instanță, procurorul a făcut apel și, în timpul rechizitoriului, l-a acuzat din nou pe tânăr de crimă, explicând că în acea noapte, în cazul lui Alex nu a fost vorba de legitimă apărare: "Legitimă apărare înseamnă să reacționezi la o agresiune", a explicat el, "aici, în schimb, există o inversare a situației. Alex a acționat în avans, s-a înarmat și a lovit o persoană neînarmată, dându-i prima lovitură în spate. Prima din cele 34. A fost o ciocnire între unul care avea un cuțit și unul care nu avea nimic. Alex nu s-a apărat, ci a atacat".

Italia. Alex și-a apărat mama de violența tatălui, dar a sfârșit prin a-l ucide

 

În apărarea inculpatului se află avocatul Claudio Strata, care l-a susținut de-a lungul anilor împreună cu familia sa, mama sa Maria și fratele său. Cei doi au susținut întotdeauna teza legitimei apărări, Alex și-ar fi atacat tatăl pentru a-și apăra mama de violența oarbă a tatălui său, versiune pe care a susținut-o din prima zi: 'Am acționat pentru a ne apăra. Pentru a mă apăra pe mine, pe mama mea și pe fratele meu. Tatăl meu se ducea la bucătărie să ia un cuțit și eu l-am anticipat', mărturisirea de după crimă în fața poliției.

Potrivit procuraturii, însă, Giuseppe Pompa nu a trecut niciodată dincolo de amenințări, nici măcar în noaptea crimei, în urma unei noi dispute violente cu soția sa. Potrivit procuraturii, Alex, exasperat de anii de violență și rele tratamente în familie, ar fi interpretat greșit acțiunile tatălui său: o crimă pentru care s-a cerut o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

Procurorii cer 14 ani de închisoare: „Nu a fost autoapărare; trebuie condamnat“

 

În ziua crimei, de fapt, Maria a fost atacată verbal de soțul ei Giuseppe, un muncitor de 52 de ani, care a acuzat-o că are un amant. Și totul pentru că a salutat un coleg la sfârșitul schimbului de muncă. Nu a fost prima dată când s-a întâmplat asta. Bărbatul era orbit de gelozie, era beat de multe ori, o urmărea pe ascuns și îi controla fiecare mișcare. Dar în seara aceea situația s-a agravat.

Mai întâi fratele lui Alex i-a trimis un mesaj unchiului său, cerându-i să intervină după amenințările tatălui său care ar fi spus că „va ucide pe toată lumea”. Apoi băiatul, ca să-și apere familia, a luat cuțitul din bucătărie și l-a lovit de 34 de ori. „Copiii mei au încercat să mă apere, așa cum au făcut-o mereu”, a afirmat Maria, după intervenția poliției.

 

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel