Italia. Adevărul din spatele imaginilor scandaloase cu un pacient mort la spitalul din Napoli. Scandal politic şi medical de proporţii

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernatorul regiunii Campania intervine cu un mesaj oficial după difuzarea videoclipului care înfățișează o persoană în vârstă decedată în baia spitalului din Napoli, notează Corriere.it.

Paicientul avea 84 de ani, hipertensiune, diabet și în trecut chiar și anevrism.Bărbatul care a murit într-o baie la spitalul Cardarelli din Napoli avea un istoric medical foarte complex.

Acesta fusese internat în ziua precedentă. A ajuns la spital pentru că suferea de simptomele tipice ale coronavirusului și fusese supus unui test, care a fost pozitiv.

Cu toate acestea, el nu fusese încă transferat într-o secție de internare, dar a rămas sub observație.

Autorul videoclipului susţine că nu personalul spitalului a descoperit cadavrul.

 

"Povestea reală" spusă de guvernatorul De Luca

 

Președintele Regiunii Campania, Vincenzo De Luca a transmis într-o postare pe Facebook "adevărata poveste a morții de la spitalul Cardarelli".

"Domnul Giuseppe C., în vârstă de 84 de ani, a sosit la camera de urgență de la Cardarelli - scrie - deja cu aparat de oxigen de acasă.

Pacientul, după cum se arată în dosarul medical, suferea de diabet, hipertensiune arterială, anevrism în aorta abdominală și a suferit anterior o laringectomie. Pacientul, transferat la OBI, s-a ridicat de pe targă și s-a dus la baie. După zece minute, asistenta, îngrijorată de întârziere, a mers să verifice și l-a găsit pe omul întins pe pământ fără viață. În aceste minute, un alt domn, Rosario R., în vârstă de 30 de ani, care a ajuns prin mijloace proprii la serviciul de urgență Cardarelli, a filmat un videoclip și apoi l-a postat pe rețelele de socializare. Seara, același bărbat, împotriva sfatului medicilor, a părăsit spitalul".

Referindu-se la ceea ce s-a întâmplat, De Luca exprimă "solidaritatea cu familia decedatului”, invită „directorul general al Cardarelli să-și exprime aprecierea pentru munca extraordinară pe care au făcut-o dintotdeauna, medicii și asistentele din camera de urgență”, dar și pentru „a denunța autorul videoclipului și împreună cu el câți, într-un episod care s-ar putea întâmpla în orice spital din lume, s-au alăturat într-o campanie împotriva asistenței medicale Cardarelli și Campania".

Pentru aceasta De Luca a mai anunțat că Regiunea Campania "va proceda legal împotriva consultantului ministrului sănătății, domnul Ricciardi", care declarase că la Napoli există "scene de război în spitale".

 

Ce spune personalul medical despre videoclip

 

După-amiază, coordonatorul camerei de urgență a spitalului napolitan, Fiorella Paladino, spusese cealaltă parte a poveștii, care a fost imediat distribuită pe rețelele de socializare.

"Este dificil și dureros să comentăm afirmațiile omului care a făcut acel videoclip. De mai multe ori asistenții noștri au trebuit să-i ceară să se îndepărteze de instrumentele medicale și de monitoarele de supraveghere ale altor pacienți - a spus Paladino. Un om deranjant care în scurtul timp în care a fost internat, a avut un comportament obsesiv".

Șeful camerei de urgență Cardarelli definește acuzațiile făcute pe rețelele de socializare drept "complet false".

"Tot personalul din camera de urgență suferă schimbări extenuante pentru a face față sosirii constante a pacienților. Este foarte trist faptul că acest bărbat a profitat de fiecare moment în care a avut ocazia să fie singur pentru a-și continua obsesia, folosind suferința altor pacienți și a spitalului nostru aproape ca un set pentru a filma videoclipuri pe care apoi le-a postat pe rețelele de socializare" .

 

"Nu mai respira"

 

Desigur, relatarea omului, care a făcut 'turnee' pe internet și s-a răspândit este de semnul opusvideo.

"Eu am fost cel care a forțat ușa pentru că mi-am dat seama că a trecut prea mult timp de când a intrat", a spus Rosario Lamonica, în vârstă de treizeci de ani, la Ansa, de asemenea internat până zilele trecute pentru observare la Cardarelli și tocmai s-a întors acasă în izolare fiduciară.

"Am văzut că nu poate respira și am încercat să-i arunc apă pe față. Apoi am cerut ajutor, dar au ajuns după o jumătate de oră și el era deja mort. Am făcut acel videoclip pentru a arăta acea porcărie. Am făcut și altele și le-am pus pe Facebook", a mai spus acesta, potrivit Corriere.it.

Probabil că în următoarele câteva zile Lamonica va fi chemată să depună mărturia sa la Parchet, unde a fost deschisă o anchetă menită să constate cauzele decesului (prin urmare, corpul va fi supus autopsiei) și să stabilească sau să excludă orice profil de răspundere din partea spitalului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel