Italia. Româncă acuzată că și-ar fi abuzat fiica mai mică, înșelată de un italian care se dădea drept avocat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Escrocherie cu venitul de cetățenie: deține nouă mașini, dar nu le declară în cerere. Româncă urmărită penal
Italia. Escrocherie cu venitul de cetățenie: deține nouă mașini, dar nu le declară în cerere. Româncă urmărită penal

O româncă din Italia a fost înșelată de un italian, în vârstă de 55 de ani, care se dădea drept avocat.

Românca, acuzată de rele tratamente, s-a prezentat cu un avocat care a asistat-o atât în timpul anchetei, cât și în timpul procesului în care a fost judecată. Însă, apoi, s-a dovedit că respectivul avocat nu putea practica profesia. Așa că în această dimineață, italianul, un bărbat de 55 de ani originar din Bari, a fost condamnat de Tribunalul din Torino la un an și șase luni de închisoare și a primit o amendă de 15.000 de euro.

Procurorul Franceso Pelosi, care l-a acuzat de fraudă agravată și practică abuzivă a profesiei, a cerut o pedeapsă de doi ani. Judecătorul a recalificat prima acuzație în înșelăciune simplă. Italianul, care nu a fost prezent în sala de judecată, va trebui să o despăgubească și pe românca înșelată, acum asistată de avocatul Davide Vettorello, cu 10.000 de euro.

Conform anchetei, falsul avocat primise de la româncă un comision de 1.200 de euro și o mașină de curățat podele în valoare de 650 de euro.

 

Numele falsului avocat apare și în unele anchete judiciare importante

 

Nu este prima dată când falsul avocat are probleme. Numele său apare și în unele anchete judiciare importante. În 2002 ar fi încercat să fie acreditat ca martor ocular după o mită de un miliard și jumătate de euro. O împrejurare pe care a negat-o mereu.

Bărbatul ar fi asistat, fără a avea titlul de avocat, femeia de origine română acuzată că și-ar fi abuzat fiica mai mică. La proces a reieșit însă că avocatul nu avea „calificarea”. Procurorul, la finalul anchetei, a constat că înregistrarea italianului în Secția Specială a Avocaților Comunitari a fost revocată în 2015 și că înscrierea sa în Ordinul Avocaților de la Biroul din Nisa era „insuficientă în scopul exercitării profesiei de avocat în Italia”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel