Italia. Pedeapsă redusă pentru un român care era condamnat pe viață pentru crimă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Badantă româncă, acuzată de dispariția și moartea subită a unei bătrâne din Italia, de fiica ei: „Nu închideți cazul”
Badantă româncă, acuzată de dispariția și moartea subită a unei bătrâne din Italia, de fiica ei: „Nu închideți cazul”

Sentință redusă la 16 ani și 5 luni de închisoare pentru Florin Stîngaciu, un român de 39 de ani, care l-ar fi înjughiat mortal pe Igor Ojovanu, un moldovean în vârstă de 20 de ani, la data de 30 septembrie 2018, în Fontane di Villorba, o comună din regiunea Veneto, provincia Treviso, Italia.

Noul proces de apel a anulat circumstanța agravantă, astfel că sentința a fost redusă, ceea ce înseamnă că în aproximativ 2 ani, Florin s-ar putea bucura de semi-libertate.

 

Florin Stîngaciu a fost condamnat în primă instanţă la închisoare pe viaţă

 

Florin Stîngaciu l-ar fi ucis pe Igor Ojovanu și ar fi încercat să-l asasineze pe Ștefan Lungu, un prieten al tânărului. Judecătorii au luat, așadar, act de decizia Casației care, pe 5 mai anul trecut, a renunțat la circumstanța agravantă a motivelor zadarnice, recunoscând că Florin și logodnica lui au fost răniți cu un cuțit. „Grupul de băieți din care aparținea victima nu era unul neînarmat asupra căruia s-a concentrat violența agresorului”, a spus avocatul bărbatului, Mauro Serpico.

Florin Stîngaciu, care a fost condamnat în primă instanţă la închisoare pe viaţă (pedeapsa redusă la 20 de ani în apel) a făcut deja patru ani şi jumătate de închisoare şi în doi ani s-ar putea bucura de semi-libertate.

Italia. Român, condamnat pe viață pentru crimă, contestă pedeapsa: „Ei ne-au atacat primii!”

 

Românul coborâse din apartamentul său înarmat cu un cuțit

 

În acea seară, în urmă cu 5 ani, Ojovanu a fost în Fontane di Villorba cu un grup de prieteni, toți de origine moldovenească, pentru a sărbători o petrecere a burlacilor într-un apartament din Largo Molino. O petrecere oarecum zgomotoasă, dar cel mai rău se întâmplase afară, când grupul de moldoveni au început o ceartă furioasă, care ulterior a degenerat, cu Florin Stingaciu și un albanez, Rubin Xhika, în vârstă de 29 de ani, achitat ulterior de toate acuzațiile cu excepția posesiei unui cuțit.

Românul coborâse din apartamentul său înarmat cu un cuțit și atunci ar fi avut loc atacul fatal. Potrivit celor reținute în instanță, nu ar fi fost o ambuscadă: toți cei implicați în scandal ar fi fost înarmați și sub influența alcoolului - moldovenii - în timp ce Stingaciu ar fi fost sub influența drogurilor. 

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel