Italia. O tânără româncă dată dispărută, găsită moartă în munți. Mama a dat alarma după ce Ecaterina nu a mai ajuns acasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. O tânără româncă dată dispărută, găsită moartă în munți. Mama a dat alarma după ce Ecaterina nu a mai ajuns acasă
Italia. O tânără româncă dată dispărută, găsită moartă în munți. Mama a dat alarma după ce Ecaterina nu a mai ajuns acasă

O româncă dispărută de duminică a fost găsită moartă, ieri, la Colle del Nivolet, un pas muntos din grupul de est al Alpilor Graieni din nordul Italiei. 

Ecaterina, în vârstă de 31 de ani, a fost dată dispărută încă de duminică, 5 iunie. Din nefericire, românca, cu domiciliul în Torino, a fost găsită fără viață ieri.

Italia. „Badanta Diabolică” româncă, condamnată după ce l-a șantajat pe un pensionar. A întreținut relații cu bătrânul, făcându-i poze

Potrivit presei din Italia, Ecaterina și-a lăsat duminică seară mașina în parcare și de atunci nu a dat nicio veste. Mama ei a dat alarma când a văzut că nu mai vine acasă.

Ieri au început căutările, dar din păcate nu a mai fost nimic de făcut pentru drumeț. Trupul româncei a fost găsit la scurt timp după ora locală 18.00, sub Punta della Gran Vaudala Nord (la 3.272 de metri deasupra nivelului mării), în Ceresole Reale, din care se presupune că a căzut. Cadavrul a fost identificat de elicopterul Guardia di Finanza cu personal de la Salvarea Alpină a Guardia di Finanza și de la Salvarea Alpină și Speologică Piemonteză. 

Italia. Un copil român a fost ucis chiar în prima zi de vacanță: „David era un băiat de aur”

 

Româncă, găsită în hipotermie severă la 2.400 de metri altitudine pe munte, a murit în Italia

 

În luna aprilie o altă româncă a murit în timp ce era în drumeție. O badantă, în vârstă de 44 de ani, a rămas blocată pe Monte Rosa din Valle d'Aosta, Italia. Aurora A., în vârstă de 53 de ani a fost găsită în hipotermie severă și internată în Elveția. Femeia a murit la spital.

Aurora, care locuia în Ivrea, provincia Torino din Italia, a fost salvată de pe Muntele Zerbion, pe masivul Monte Rosa din Valle d'Aosta. Din nefericire, româncă a murit după ce a fost victima unei hipotermii severe. Ea a fost transportată cu elicopterul la spitalul din Lausanne, într-un centru specializat, însă nu și-a mai revenit niciodată.

Aurora lucra ca îngrijitoare. Într-o după-amiază de duminică a plecat din Canavese, în Piemont, pentru o excursie pe un traseu pe care îl mai făcuse deja în trecut, dar în condiții de vară. Era îmbrăcată în haine ușoare și pantofi de drumeție. Odată ajunsă în vârf, coborârea lungă a fost blocată pe poteca înzăpezită, la aproximativ 2.400 de metri altitudine. Odată cu apusul soarelui, femeia a început să simtă frigul și așa a luat legătura cu soțul ei, care se află în România. Ea îi trimisese și poziția sa GPS, care a fost apoi transmisă salvatorilor din Valea Aostei.

Microbuz cu români, accident cumplit pe autostradă în Italia: Un mort și cinci răniți

„Dacă ar fi avut crampoane ar fi coborât ușor”, explică salvatorii, care au găsit-o pe o potecă cu o torță lângă ea, încă aprinsă.

Aurora a fost preluată cu elicopterul Air Zermatt în jurul orei locale 03:00 dimineața. Starea badantei românce a fost imediat considerată foarte gravă de salvatori, atât de mult încât medicul care a resuscitat-o a fost convins să recomande transportul la spitalul din Lausanne. Din păcate, Aurora nu și-a mai revenit și a murit la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel