Măsuri DRASTICE în Italia. Masca devine OBLIGATORIE și în Piacenza

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

După ce capitala Italiei a introdus obligativitatea purtării măști în permanență, și Piacenza a luat aceeași decizie, după numărul mare de infectări. 

Obligația de a folosi masca în aer liber va fi introdusă și în Piacenza, așa cum sa stabilit deja în alte orașe italiene. Ordonanța din domeniul sănătății a primarului Patrizia Barbieri va fi emisă astăzi, 2 octombrie, și va intra probabil în vigoare de mâine.

Palazzo Mercanti pregătește documentul care conține toate informațiile referitoare la orarul purtății măștii și orice categorii scutite.

Așadar se instaurează obligația pe tot teritoriul municipiului Piacenza de a purta dispozitive de protecție respiratorie chiar și în locuri în aer liber pe tot parcursul zilei, fără a aduce atingere prevederilor protocoalelor sectoriale specifice în vigoare. Instrumentele de protecție respiratorie constau din măști, de asemenea, de unică folosință, lavabile sau auto-produse, purtate corect, având caracteristici care să fie adecvate pentru acoperirea completă a gurii și nasului și asigurarea unei bariere de protecție adecvate.

La nivel național, obligația este deja prevăzută de la 18.00 la 6.00 în locurile în care există riscul de aglomerare.

 

Fără a aduce atingere respectării distanțării sociale, sunt scutiți de obligațiile specificate la punctul 1: copiii sub 6 ani; persoanele cu dizabilități sau patologii certificate care nu sunt compatibile cu utilizarea continuă a protecției respiratorii; cei care desfășoară activități sportive sau activități motorii în aer liber, cu condiția să respecte distanța de siguranță interpersonală de cel puțin doi metri pentru sport și de cel puțin un metru pentru activitatea motorie.  Subiecții identificați în protocoale specifice.

Ieri, 1 octombrie, au fost descoperite șapte noi cazuri de coronavirus în Piacenza, dintre care cinci persoane simptomatice. În întreaga regiune nu s-au înregistrat decese, potrivit Liberta.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel