Italia, lovită de dublă ameninţare: Ploi puternice şi risc de inundaţii în nord, caniculă şi incendii în sud

Andreea Cosma |
Data publicării:
Italia, lovită de dublă ameninţare: Ploi puternice şi risc de inundaţii în nord, caniculă şi incendii în sud
Italia, lovită de dublă ameninţare: Ploi puternice şi risc de inundaţii în nord, caniculă şi incendii în sud

Italia se confruntă cu o amenințare dublă: a ploilor puternice în nord, ceea ce va duce la alunecări de teren, și la caniculă pronunțată în sud, care contribuie la producerea de incendii și secetă, scrie dpa.

Două vehicule au fost distruse de o alunecare de teren în Tirolul de Sud. Nu au fost anunțate persoane rănite. Apele au inundat, însă, o mulțime de garaje și străzi.

Meteorologii au anunțat ploi puternice în nordul provinciei, cu averse de 87 de litri într-o zi.

Ploile vin în contrast puternic cu sudul țării, unde incendiile puternice amenință din ce în ce mai mult agricultura și rezervațiile naturale.

Asociația agricolă Coldiretti a avertizat, duminică, despre pagubele produse agriculturii de secetă. Producțiile de grâu ar putea scădea cu 10%, în timp ce experții se așteaptă ca mai multe soiuri de fructe, cum ar fi cireșele, piersicile și nectarinele, să scadă cu până la 50% față de un an obișnuit.

Rezervațiile naturale, cum ar fi Parcul Național Aspromonte din Calabria, sudul Italiei, și Parco delle Madonie, la est de capitala siciliană Palermo, sunt afectate puternic.

„Încă o dată, ariile naturale protejate se află sub stăpânirea incendiilor devastatoare", a declarat Giampiero Sammuri, președintele Federației Federparchi a Parcurilor și Rezervațiilor Naturale.

În apropierea micului oraș San Lorenzo, la marginea Parcului Național Aspromonte, un bărbat și o femeie au murit după ce flăcările au ajuns la ferma lor.

Mii de hectare de pădure, pășuni, animale și plantații de măslini au ars deja. Lipsa ploii și seceta au favorizat, de asemenea, răspândirea flăcărilor și acțiunile piromanilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel