Italia. localitate din sudul ţării, evacuată după ce flăcările au ajuns aproape de casele oamenilor: "Suntem ţinta atacurilor piromanilor"

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Autorităţile din municipalitatea italiană Mesoraca (sud) au evacuat rezidenţii din cauza ameninţării incendiilor forestiere, informează DPA.

Flăcările au ajuns în vecinătatea caselor după cum reiese din înregistrarea video dată publicităţii de departamentul de pompieri marţi seară.

Fumul dens stăruie deasupra oraşului, iar o aeronavă pentru stingerea incendiilor arunca apă peste flăcări, potrivit înregistrării.

Mesoraca este situată în regiunea Calabria, între capitala regiunii, Catanzaro, şi oraşul Crotone.

Brigada de pompieri nu a precizat care este numărul persoanelor evacuate.

În municipalitatea Tiriolo, situată la circa 70 de kilometri sud-vest, flăcările înaintau spre centrul oraşului, potrivit departamentului de pompieri.

 

"Suntem ţinta atacurilor piromanilor"



În Calabria, incendiile forestiere continuă să înainteze traversând Aspromonte National Park şi ameninţând să devasteze întreg teritoriul rezervaţiei dacă pompierii nu intervin cu aeronave suplimentare, a precizat preşedintele parcului Leo Autelitano.

Au mai fost raportate incendii şi în Zomaro, în nordul rezervaţiei naturale din Calabria, înscrisă de UNESCO pe lista geoparcurilor pentru amplasamentul şi peisajul său unice, a mai spus acesta marţi după-amiază.

Potrivit Autelitano, flăcările au ajuns la o distanţă de un kilometru faţă de una dintre cele mai importante zone de biodiversitate, în timp ce alte focare de pe teritoriul parcului se extindeau sau se înteţeau.

''Avem urgent nevoie de aeronave pe toate fronturile, altfel întregul parc va fi devastat într-un dezastru fără precedent'', a spus el.

Preşedintele regiunii, Nino Spirli, a subliniat marţi seară că toate forţele şi echipamentele disponibile pentru intervenţii de urgenţă sunt mobilizate la faţa locului pentru a lupta cu flăcările.

''Din păcate, suntem în continuare ţinta atacurilor piromanilor al căror scop este fără nicio îndoială distrugerea preţioaselor noastre păduri, oraş şi patrimoniu cultural'', a continuat Spirli.

Acesta a cerut ca pedeapsa pentru astfel de infracţiuni să fie înăsprită. În caz contrar, ''furia aceasta criminală'' va continua.

O hartă creată de Sistemul Copernicus al Uniunii Europene pentru managementul situaţiilor de urgenţă arată mai multe incendii pe teritoriul parcului, iar într-o înregistrare video se poate vedea fumul dens care se ridică de pe un deal împădurit şi flăcările care devastează vegetaţia.

Numeroase alte incendii erau active marţi în alte zone din Italia după ce un val de caniculă a adus temperaturi de până la 45 de grade Celsius în anumite regiuni, în timp ce vânturile fierbinţi contribuie la extinderea flăcărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel