Italia. Fostul premier Matteo Renzi vrea referendum pentru eliminarea 'Venitului de cetăţenie'

Andreea Cosma |
Data publicării:

Matteo Renzi, fostul premier italian, doreşte organizarea unui referendum pentru eliminarea 'venitului de cetăţenie', întrucât nu doreşte ca tinerii să fie "educaţi să trăiască din subvenții și nu din transpirație". Propunerea sa a fost deja criticată de politicienii din Mişcarea 5 Stele, scrie adnkronos.com.

"În 2022, după alegerea președintelui Republicii, vom începe cu o petiție pentru un referendum pentru abrogarea veniturilor din cetățenie. Vrem ca italienii să spună dacă venitul din cetățenie este dăunător și trebuie menținut sau nu", a declarat Matteo Renzi la conferința de tineret Confindustria, adăugând: "Cei care pier prin referendum, rănesc prin referendum. Nu vreau ca Italia să fie în continuare un instrument cu care tinerii sunt educați să trăiască din subvenții și nu din transpirație", a mai precizat fostul premier, potrivit adnkronos.com.

Declaraţia sa a fost comentată de alţi politicieni.

"Renzi încearcă din nou cu referendumul. Evident că încă nu a învățat lecția sonoră pe care i-a dat-o acum câțiva ani", spune Maria Pallini, adjunctul Mișcării 5 Stele, citată de aceeaşi sursă. „Este un infractor repetat - continuă ea - care nu se predă dovezilor faptelor și care nu reușește să fie în ton cu nevoile concrete ale țării. Anul trecut, venitul de cetățenie a reprezentat o adevărată gură de aer proaspăt pentru italienii care se luptau cu primul val violent de Covid-19. Acum, a doua fază se realizează, cea a utilizării salariaților în proiectele utile comunității pregătite de administrațiile municipale. Este o măsură de sprijin și, în același timp, a unei politici active a muncii care nu trebuie absolut demontată, indiferent de ceea ce spune Confindustria, la care Renzi este obișnuit să facă cu ochiul. Mai degrabă, așteptăm în continuare să-și îndeplinească promisiunea publică de a abandona politica", conchide ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel