Italia. După veniturile ilegale de cetățenie, românii se "îmbogățesc" și din pensia de cetățenie: Peste 100 raportați, 300.000 euro confiscați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. După veniturile ilegale de cetățenie, românii se îmbogățesc și din pensia de cetățenie: Peste 100 raportați, 300.000 euro confiscați
Italia. După veniturile ilegale de cetățenie, românii se îmbogățesc și din pensia de cetățenie: Peste 100 raportați, 300.000 euro confiscați

100 de români au fost prinși că au primit ilegal pensia de cetățenie, în Italia. Peste 300.000 de euro au fost confiscați de carabinieri.

După ce mai mulți români au obținut ilegal veniturile de cetăţenie, s-a constatat că alți români au obținut ilegal veniturile pensiei de cetăţenie, o subvenţia echivalentă, destinată familiilor compuse doar din membri de peste 67 de ani sau chiar mai tineri dacă sunt cu dizabilităţi.

100 de români sunt anchetați acum după ce au declarat în mod fals și au încasat ilegal subvenția de stat. Un total de 311.000 de euro au fost puși sub sechestru, bani pe care românii i-au băgat în buzunar fără să aibă dreptul.

Fraudă uriașă în Italia, peste 300 de români implicați. Prejudiciul de 6 milioane de euro

 

Pensia reprezintă o măsură de sprijin „permanentă”

 

Investigațiile au fost efectuate de finanțatorii Comandamentului Provincial Rovigo, care au continuat pe un drum de investigație deja consolidat în materia veniturilor cetățeniei. Fiamme Gialle din capitala Polesano au identificat românii care au făcut cererea de subvenție, Declarația Unică Substitutivă (Dsu), cu date inexacte sau false.

Încrucișarea bazelor de date a fost din nou crucială pentru autorități. Finanțatorii Tenenza di Occhiobello și Grupul Rovigo, prin relatarea tuturor informațiilor obținute dintr-o sută de arhive, au examinat poziția unui public numeros de persoane care aveau acces la pensia de cetățenie.

Spre deosebire de venitul de cetăţenie, pensia reprezintă o măsură de sprijin „permanentă” care nu poate expira decât odată cu pierderea cerinţelor, adică decesul beneficiarului sau pierderea rezidenţei pe teritoriul statului. 

Italia. Peste un milion de euro, confiscați de la 512 români care au obținut ilegal venitul de cetățenie

 

Ar fi costat statul 7,5 milioane de euro

 


Dacă nu ar fi fost descoperiți, cei 100 de români raportați ar fi scos din „cuferele” publice peste șapte milioane și jumătate de euro, cifră calculată pe speranța medie de viață a beneficiarilor indicată de Istat (82 de ani).

„Robinetele” subvenției au fost imediat închise. Raportul, împreună cu toate elementele dobândite în cadrul investigațiilor, a fost deja înaintat la birourile locale INPS.

Până în acest moment, 192 de persoane au fost raportate că au obținut în mod ilegal subvenții de la începutul anului de către comandamentul provincial Rovigo. Frauda constatată este de aproximativ 1.000.000 de euro și economii pentru trezorerie de circa 8.500.000 de euro.

Italia. Cuplu de români, șpagă pentru venitul de cetățenie: Poștărița, „cumpărată” cu haine, parfumuri și dulciuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel