Italia. Dreptate pentru Mădălina. Român, condamnat pe viață la închisoare: „Nu a vrut să se întoarcă cu mine în România”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Adrian Luminiță, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat, vineri, la închisoare pe viață de Tribunalul din Grosseto, Italia. Românul a fost găsit vinovat pentru uciderea soției sale, Mădălina Luminiță, în vârstă de 32 de ani. De asemenea, bărbatul trebuie să despăgubească familia soției cu 1,7 milioane de euro.

Procurorul Valeria Lazzarini a cerut detenția pe viață împotriva lui Adrian, românul care și-a ucis soția cu 27 de lovituri de cuțit, apoi a stropit-o cu benzină și a incendiat-o în anexa vilei din via della Speranza, în Pescia Romana, unde cuplul locuia ca îngrijitori ai vilei.

„Omor voluntar agravat și tentativă de ascundere a cadavrului”, acestea sunt acuzațiile de care a fost găsit vinovat Adrian. Românul a mărturisit că și-a ucis soția.

Italia. Româncă ucisă pentru că nu a vrut să se întoarcă în țară: A înjunghiat-o și a vrut să îi ardă trupul. Adrian, la un pas să își afle sentința

 

Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru român

 

Timp de două ore, procurorul adjunct din Maremma a prezentat rechizitoriul la Curtea de Assise din tribunalul Grosseto și a cerut pedeapsa maximă pentru român, încă în închisoare, apărat de avocatul Paolo Malasoma. Procurorul a relatat ultimele ore ale femeii, găsită cu zeci de răni prin înjunghiere și numeroase arsuri. Moartea Mădălinei nu s-a produs în dimineața în care Adrian a dat alarma, pe 7 decembrie 2020, ci cu cel puțin o zi înainte. „Nu a încercat să se sinucidă după ce a ucis-o”, a spus procurorul Lazzarini. „Când a pornit focul pentru a distruge cadavrul, flăcările l-au prins. Și a fugit unde era apă pentru a stinge focul”.

Potrivit procurorului, atunci bărbatul „ar fi spart tot ce era în apartament” și nici măcar „predarea bărbatului la poliție nu ar fi fost atat de spontană”. După arestare, românul a susținut că s-a apărat și că femeia a fost cea care a încercat să-l rănească cu un cuțit. Potrivit procurorului Lazzarini, Adrian Luminiță a acționat cu „impuls voit”, infracțiune care cuprinde toate circumstanțele agravante ale crimei. „A procedat cu cruzime, într-un loc izolat, unde nimeni nu ar fi putut auzi țipetele femeii”.

Avocatul familiei victimei, care s-a prezentat ca parte civilă în proces, a depus în schimb cererea de despăgubire la judecător: 10.000 euro pentru cheltuieli de înmormântare și repatriere și 1.300.000 euro pentru părțile civile: tatăl, mama și surorile. Plus 50.000 de euro fiecare pentru prejudiciu, pentru un total de 1,7 milioane de euro.

Italia. Detalii noi în cazul româncei ucisă de soț: „Mădălina nu a vrut să mă însoțească în România“

 

A ucis-o pentru că nu a vrut să se întoarcă în România cu el

 

Adrian a spus în momentul arestării că s-au certat pentru că femeia nu a vrut să îl urmeze în România, unde trebuia să se întoarcă. Acesta a adăugat că el a fost cel care a dat prima lovitură.

Baloane albe au însoțit înmormântarea femeii, celebrată de Don Marcello Serio în biserica din Borgo Carige. „Iartă-ne dacă aici, în Italia, nu am fost în stare să te ascultăm”, a spus atunci preotul înainte ca trupul să fie dus în România pentru înmormântare.

Italia. Ea este Mădălina, românca ucisă fără milă de soțul său. O fetiță a rămas fără ambii părinți: Detalii șocante despre crimă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel