Italia. Copil român de numai 2 ani, mort în timp ce era în pat cu mama și surioara lui de 5 ani: „Comunitatea este șocată!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un copil român, de numai 2 ani, a murit în această dimineață în Monte San Vito, provincia Ancona, regiunea Marche, Italia.

Tragedia a avut loc în patul în care micuțul dormea cu mama lui Cristina și cu surioara lui mai mare, de 5 ani, într-un apartament din Palazzo Boccolini. Potrivit qdmnotizie.it, Ian (n.r. - nume fictiv dat de publicația italiană) a adormit ieri seară cu febră mare și „fără putere și trăiește între indiferență și nesimțire, dezinteresul și neglijarea celor mari , a adulților, a celor care știu, dar nu acționează, a celor care văd, dar nu asigură”. Așa că Ian, care nici măcar nu este înregistrat în Italia, moare într-un oraș mic. 

El moare în acest fel, noaptea, dar mama lui va observa abia la 8 dimineața. Cristina își dă seama că băiețelul nu mai respiră și sună la 118. Medicii ajunși la fața locului au putut doar să constate decesul. 

 

„Comunitatea este șocată”

 

Carabinierii din Jesi și Monte San Vito verifică apartamentul, cer explicații femeii care este nedumerită și distrusă de durere: o mamă definită de vecini ca fiind „timidă și care uneori nici măcar nu salută dacă o întâlnești pe scări, o persoană care își face viața și deschide ușa doar partenerului său”.

Poate Cristina este doar o femeie singură care avea nevoie de ajutor. Ajutorul pe care îl oferiseră serviciile sociale, așa cum spune primarul Thomas Cillo, și pe care ea îl refuzase întotdeauna cu încăpățânare.

„Comunitatea este șocată”, spune primarul, „deoarece moartea unui copil, indiferent de cauză, este întotdeauna o tragedie de proporții enorme. Este o sărbătoare publică și birourile sunt închise, dar trebuie să verific multe situații. Mama a fost abordată de serviciile sociale, dar a devenit întotdeauna indisponibilă, reticentă față de orice fel de ajutor și abordare. Fiica de 5 ani, născută în Italia, este înregistrată în mod corespunzător în registrul municipal, în timp ce copilul, care s-a născut în străinătate, din păcate nu a fost niciodată înregistrat. Invitațiile noastre insistente de a înregistra copilul nu au avut nici un folos: mama nu a vrut să audă despre asta”.

 

„De ce un copil de doi ani trebuie să moară așa, fără ajutor, fără atenție, fără grijă?”

 

Trupul neînsuflețit al copilului, care pare să nu prezinte semne de violență sau vânătăi, a fost preluat pentru efectuarea autopsiei.

„De ce un copil de doi ani trebuie să moară așa, fără ajutor, fără atenție, fără grijă, doar pentru că are febră mare și nimeni nu-l observă și pe micuța lui inimă frântă, care se oprește pentru totdeauna, într-o singură dimineață, gri de decembrie, când în Italia este sărbătoare și Crăciunul este aproape”, mai notează jurnaliștii de la qdmnotizie.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel