Italia. Bebeluș român, răpit de propriul tată: Mama a dat alarma disperată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un bebeluș român de numai două luni a fost răpit de propriul tată în Mirto Crosia, Italia.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, românul a profitat de faptul că partenera sa nu era acasă, a luat fetița de două luni în brațe și a fugit. Se pare că românul ar fi vrut să părăsească Italia.

Tatăl român s-a îndepărtat de Mirto Crosia împreună cu fiica sa nou-născută. Mama bebelușului a fost anunțată printr-un mesaj pe telefonul mobil de bărbat că a luat fetița și a fugit.

 

Românca a anunțat autoritățile

 

Românca, speriată, s-a îndreptat către secția de poliție locală care a început căutarea.

Telefonul mobil al bărbatului a fost localizat în provincia Foggia, dar după raportarea de către militari pe întreg teritoriul național, tatăl fugar s-a întors în Calabria.

Militarii l-au identificat în Rossano și l-au arestat. Copilul a fost imediat încredințat tinerei mame.

 

Un alt copil român, răpit în Italia

 

Nu este prima răpire a unui copil român în Italia. Recent, un copil român de 5 ani, care figura dispărut în bazele de date italiene, a fost găsit de polițiștii de frontieră din Curtici, la intrarea în România. Alerta de dispariție a băiatului a fost introdusă de autorităţile italiene, după ce mama a raportat că i-a fost răpit copilul.

Presa italiană a scris pe pe larg despre dispariția lui David, care a fost răpit de tatăl său, Bogdan. Copilul și mama sa locuiau la Padova, în Italia.

Incidentul avut loc marţi, 5 octombrie, chiar în apropierea locului unde copilul locuieşte cu mama şi cu verişorul acesteia, între via Giolitti şi via Salandra. Alexandra Moraru îşi ducea copilul la grădiniţă, când pe neobservate s-a apropiat de ei un Mercedes Vito negru, înmatriculat în România. Femeia susţine că în maşină se aflau patru bărbaţi, iar unul dintre ei era chiar tatăl lui David, care, spune ea, are interdicţia de a se apropia de ea şi de băieţel. Ordinul de protecţie a fost eliberat chiar în România, mai spune ea.

„Trei dintre ei au coborât, iar doi m-au ţinut jos. Unul era chiar tatăl lui David. El l-a smuls pe micuţ din mâinile mele. Băieţelul ţipa de disperare, nici măcar nu-şi aminteşte de tatăl său, mai ales că au trecut trei ani de când acel om nu a mai putut să se apropie de noi”, a spus Alexandra, care a fost prezentă în studiourile Tv7, postul local de televiziune din Padova.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel