Italia. Bebeluș român, mort în leagăn. Mama, acuzată de neglijență

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Bebeluș român, mort în leagăn. Mama, acuzată de neglijare
Italia. Bebeluș român, mort în leagăn. Mama, acuzată de neglijare

O româncă, în vârstă de 36 de ani, este trasă la răspundere de autoritățile din Comiso, Italia, după ce bebelușul ei a murit în leagăn.

Faptele datează din anul 2019, când un nou-născut a murit într-un pătuț din Ragusa, Italia. Mama româncă le-a spus anchetatorilor că l-a alăptat la primele ore ale dimineții și l-a pus în leagăn ca să se culce din nou, dar că a observat că fiul cel mic scoate zgomote ciudate. 

Cercetările au dus la descoperirea că bebelușul, încă de la naștere, fusese lăsat într-o stare totală de neglijare și lipsit de asistență medicală și asistență de specialitate. Românca a fost arestată la domiciliu.

Autopsia efectuată la Catania de medicul legist Giulio Di Mizio, de la Universitatea din Calabria, a constatat că bebelușul avea patologii prost tratate: pneumonie și un braț rupt, probabil din cauza unei căderi. Femeia avea șase copii și un copil care locuia cu ea fusese încredințat unei structuri exterioare, tocmai din cauza dificultăților mamei în satisfacerea nevoilor esențiale ale micuței. 

Românca le-a spus anchetatorilor că l-a alăptat dimineața și l-a culcat. Rezultatul autopsiei, investigațiile medico-legale și mărturiile membrilor familiei sunt decisive pentru decizia magistratului în zilele următoare.

 

Mama româncă, arestată după ce bebelușul ei de 10 luni a murit, în Austria

 

La începutul lunii martie, o altă mamă româncă a fost arestată după ce bebelușul ei de numai zece luni a murit. Tragedia a avut loc în Graz, Austria.

Mama româncă, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată sub suspiciunea că și-a scuturat băiețelul de zece luni atât de violent încât acesta a suferit leziuni grave ale creierului și, în cele din urmă, a murit. Cu toate acestea, mama suspectă are altă versiune: copilul ei a suferit stop cardiac.

Bebelușul de zece luni al româncei, care se mutase de curând din România la rudele din Graz-Andritz, a fost internat cu o săptămână înainte de deces la Spitalul Regional Graz. Medicii au descoperit leziuni grave ale creierului de la care băiețelul a murit în cele din urmă după o luptă pentru supraviețuire.

Cu toate acestea, mama româncă a dat declarații contradictorii la audierea poliției, susținând că micuțul a suferit stop cardiac. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost confirmat și de autopsie: „copilul avea un edem cerebral la scară largă, care este de obicei cauzat de tremurături”, conform raportului.

Însă, tânăra mămică româncă continuă să nege faptul că și-a scuturat copilul și chiar își menține nevinovăția: l-a hrănit pe băiețelul de zece luni, s-a îndepărtat de el și, când s-a întors, a văzut că micuțul se simte rău. Potrivit autorităților, mămica româncă ar putea suferi de o boală psihică. Anterior, ea a fost în contact regulat cu biroul de asistență pentru tineret din Graz, potrivit Hansjörg Bacher, purtător de cuvânt al parchetului din Graz.

Cu toate acestea, nu au existat dovezi de abuz asupra copilului. Acum urmează a fi obținute opiniile experților, în timp ce tânăra este în arest. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel