Italia. Badante românce, înșelătorie de proporții cu pensionarii pe care îi îngrijeau: „S-au specializat în distrugerea familiilor”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Badante românce, înșelătorie de proporții cu pensionarii pe care îi îngrijeau: „S-au specializat în distrugerea familiilor”
Italia. Badante românce, înșelătorie de proporții cu pensionarii pe care îi îngrijeau: „S-au specializat în distrugerea familiilor”

Două badante românce, în vârstă de 44 de ani, respectiv 53 de ani, sunt acuzate de înșelătorie după ce au obținut peste 100.000 de euro de la pensionarii pe care îi îngrijeau, în Italia. 

Procurorii susțin că tehnica pe care badantele românce o aplicau era aceea de a convinge persoana în vârstă că este singură și nedorită de rudele sale și apoi aveau toate bunurile înregistrate pe numele lor.

Cele două românce au profitat de încrederea acordată de doi frați vârstnici, de 90 și 89 de ani, pentru a-și însuși suma de 114.000 de euro. Badantele românce au fost plasate în arest la domiciliu cu obligația purtării unei brățări electronice pentru infracțiunile de eludare a incapacității continue, agravate și concurente, profitând de facultățile psihofizice cu handicap ale celor doi vârstnici. Româncele îi făcuseră să creadă că erau singuri, abandonați și nedoriti de rude și că numai ele, ca îngrijitoare, vor fi întotdeauna gata să aibă grijă de ei.

 

Modul de operare al badantelor românce


„Româncele s-au specializat în distrugerea familiilor și înlăturarea tuturor apropiaților”, spun procurorii. Femeile au fost arestate în Este, provincia Padova, în cadrul unei anchete lungi și complexe care a documentat activitatea ilegală a suspecților în perioada martie 2019 - noiembrie 2020.

Potrivit rechizitoriului, româncele din Este fuseseră angajate ca îngrijitoare pentru doi frați, în vârstă de 89 și respectiv 90 de ani. Acesta din urmă, după ce a prins încrederea celor doi bătrâni, profitând de facultățile psihofizice afectate, a confiscat suma de 114.000 de euro.

Acest eveniment nu este un caz izolat: cu același mod de operare, românca de 44 de ani, între noiembrie 2020 și ianuarie 2021, a reușit să pună în aplicare aceeași înșelătorie împotriva unei femei în vârstă de 77 de ani din Este pentru o sumă de 70.000 de euro.

 

Atitudinea badantelor românce era mereu iubitoare


Dovezile colectate și analiza detaliată a conturilor curente bancare, atât ale victimelor, cât și ale suspecților, au făcut posibilă găsirea și colectarea dovezilor de vinovăție față de cele două îngrijitoare, precum și „modul de operare extrem de dăunător față de grupurile mai slabe, copleșit prin viclenie și mare profunzime criminală”.

Atitudinea lor mereu iubitoare, în realitate, s-a ascuns în spatele unui motiv financiar. Cele două badante pentru a-și atinge obiectivele au reușit chiar să fure încrederea totală a victimelor lor în vârstă, interpunându-se în relația cu rudele și membrii familiei. Un alt aspect al modului de operare a constat în inducerea în eroare a victimelor prin care le convingeau că sunt singure, abandonate și nedorite de rudele lor, atât de mult încât au crezut că numai ele ar putea avea grijă de ei, determinându-le să întocmească testamente și/sau procuri în favoarea lor, întocmite manual.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel