ISTERIE în ANGLIA: LOCKDOWN în nordul țării. Se închid pub-urile și restaurantele

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va emite un ordin prin care, începând de luni, pub-urile şi restaurantele vor fi închise în mare parte din nordul Angliei, inclusiv în Manchester, Newcastle şi Liverpool, în încercarea de a opri răspândirea focarelor de COVID-19.

Marea Britanie, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din Europa şi cea mai gravă contracţie economică a unei ţări dezvoltate, a raportat peste 14.000 de noi cazuri zilnice de contaminare cu noul coronavirus în ultimele două zile.

Mai multe localități, unde trăiesc aproximativ 10 milioane de oameni, se vor confrunta de luni, 12 octombrie, cu reguli restrictive ce vor include, printre altele, închiderea pub-urilor și restaurantelor, scrie Daily Mail.

The Sun a precizat că şcolile, birourile şi magazinele vor rămâne deschise. Potrivit aceleiași surse, miniștrii încă dezbat planurile pentru frizerii și facilitățile de agrement, în timp ce Boris Johnson are în vedere să ofere bani suplimentari pentru orașele ce intră în nivelul trei de restricții.

Totodată, ministerul britanic de finanţe este pe cale de a finaliza un nou pachet de sprijin pentru industria HoReCA, a informat miercuri Financial Times.

Aceste noi măsuri restrictive urmează celor anunţate de prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, conform cărora toate pub-urile din Glasgow şi Edinburgh vor fi închise timp de 16 zile, începând de vineri, titrează Agerpres.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel