Irlanda. Un român, căsătorit cu o minoră cu care a făcut a făcut doi copii, încarcerat. Procuror: „Diferențele culturale nu sunt un motiv“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un cetățean român, care s-a căsătorit cu o minoră și a adus-o să locuiască alături de el în Irlanda de Nord, a fost condamnat la închisoare. La momentul căsătoriei, inculpatul avea  32 de ani, iar soția sa - 14 ani. 

Magistrații au constat că românul, la momentul comiterii infracțiunii, primise anterior o pedeapsă cu suspendare pentru același fel de infracțiuni. 

În urma unui proces de două zile la Newry Crown Court, juriului a avut nevoie de doar 11 minute pentru a-l declara vinovat pe român. Inculpatul locuia de ceva timp în Irlanda de Nord, înainte de a călători în România, în noiembrie 2014, unde a încheiat un „aranjament de căsătorie” cu părinții copilei

Ulterior căsătoriei aranjate, românul a început să întrețină relații sexuale cu minora de 14 ani. Apoi, a adus-o în Irlanda de Nord, reușind să obțină împuternicire de la mama minorei, pentru a o scoate din România, scrie armaghi.com.

 

Procuror: Inculpatul știa că greșește 

 

Victima a rămas însărcinată și a născut la vârsta de 15 ani. Apoi a rămas din nou însărcinată, dar Serviciile Sociale au intervenit când s-a născut al doilea copil, iar inculpatului i s-a interzis să mai aibă vreo legătură cu soția sa.

„Diferențele culturale nu sunt un motiv pentru a întreține relații sexuale cu minori, chiar dacă părinții victimei au consimțit acest lucru sau chiar dacă victima a dorit să se căsătorească. Ea avea paisprezece ani. Inculpatul știa că greșește.  A adus-o în Irlanda de Nord și a continuat să aibă relații sexuale cu ea știind că era o copilă”, a subliniat procurorul.

Inculpatul a susținut că, prin acțiunile sale, a respectat tradiția din cultura sa, deși sexul cu un minor de 14 ani este ilegal în România.

Un caz similar a avut loc, în luna aprilie, anul trecut, în Spania, unde o minoră româncă a fost vândută cu 4.000 de euro.  

 

Spania. Minoră româncă, vândută cu 4.000 de euro. Cele două familii arestate susțin că doar i-au aranjat nunta

 

În urma unei operațiuni, desfășurată de Brigada Provincială a Poliției Judiciare din localitatea A Coruña a Cartierului General al Poliției Naționale din Galiția, o minoră româncă a fost găsită, în luna aprilie 2021, pe Calle de la Torre, în cartierul Monte Alto din Coruña. În cadrul operațiunii, 7 persoane au fost arestate, potrivit unor surse din anchetă, inclusiv tânărul pentru fusese cumpărată minora. Toate persoanele arestate erau conștiente de ceea ce făcuseră.  

Agenții de poliție au salvat o fetiță de 12 ani, de origine română, care fusese vândută cu 4.000 de euro, unei alte familii care dorea să o căsătorească. Cel care urma să fie viitorul ei soț, de origine română și el, are 18 ani. Poliția Națională a eliberat-o pe minoră. Faptele s-au petrecut în orașul A Coruña. Când agenții Poliției Naționale au intrat în casă, fata a început să plângă, fiind în stare de șoc. La a o lună de la răpire, minora a realizată că a fost eliberată. Trecuseră cel puțin 30 de zile de când o parte din familia minorei, de doar 12 ani, de origine română, a decis să o vândă cu 4.000 de euro. Familia fetei s-a înțeles cu cea a tânărului de 18 ani, ca cei doi să se căsătorească. După acordul celor două familii, rudele mirelui au luat-o pe fată cu ei în orașul A Coruña, scrie EL ESPAÑOL.

Trei persoane arestate în A Coruña și altele patru din Córdoba neagă că au vândut minora și că aceste căsătorii sunt tradiționale în cultura lor. Mai mult, cei implicați susțin s-a plătit o sumă pentru zestre și ceremonia care urma să aibă loc.

Aceștia au explicat că familia minorei a dat o sumă de bani drept zestre și pentru a acoperi costurile nunții, care a avut loc în Córdoba, orașul în care locuiau fata și familia ei. Corpul Național de Poliție a  raportat, pe 19 aprilie, arestarea a patru persoane, inclusiv pe mama fetei și partenerul ei. În cadrul aceleiași operațiuni, au fost reținute șapte persoane, romi de naționalitate română, care au fost aduse în fața justiției și, ulterior, au ajuns în închisoare. Cele șapte persoane sunt acuzate de trafic de persoane, sechestrare și abuzuri sexuale continue, scrie diariodemallorca.es. 

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel