Irlanda. Un fost militar român, mort de coronavirus: „Era foarte puternic și fără probleme de sănătate” (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dorel Giurcă, un fost militar român în vârstă de 53 de ani, a murit de coronavirus în Irlanda.

Potrivit thesun.ie, Dorel Giurcă și soția sa Mirela s-au mutat în Irlanda în urmă cu trei ani în căutarea unei vieți mai bune. Fostul militar român a început să lucreze pentru Momentum Support, o companie care asigură servicii de curățenie inclusiv la St'James Hospital, din Dublin, unde a fost repartizat.

În februarie, zonă din St'James Hospital în care lucra Dorel a fost prima în care s-a înregistrat un caz de infectare cu noul coronavirus. Cu toate acestea, Dorel a continuat să meargă la muncă. Mai mulți angajați ai zonei respective din spital au fost testați pentru coronavirus încă din martie, iar 11 dintre ei au avut rezultate pozitive.

 

„Nu am nicio idee ce o să fac, dacă să rămân aici sau să mă întorc în România”

 

Pentru că Dorel era asimptomatic, a fost testat abia pe 30 aprilie, când i s-a și spus să meargă în izolare, la domiciliu. Abia pe 6 mai a primit rezultatul testului, unul pozitiv, prin intermediul unui apel telefonic. Dorel a mai trăit doar 48 de ore. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit, iar pe 8 mai deja nu mai putea respira singur, astfel că soția lui a chemat ambulanța. Din păcate, fostul militar român, care a mers în teatre de război din Irak și Afganistan, s-a stins la spital.

Soția lui Dorel a fost testată și ea pozitiv de coronavirus și internată la Tallaght Hospital.

(w670)

„De la început toată lumea a fost speriată, însă Dorel a continuat să meargă la muncă, speriat, dar și mândru că poate face diferența și îi poate ține pe ceilalți în siguranță. Dorel era foarte fericit la locul de muncă și își făcuse foarte mulți prieteni. Acum sunt foarte supărată și nu-mi dau seama cum o să pot trăi fără el. Nu am nicio idee ce o să fac, dacă să rămân aici sau să mă întorc în România. Este o situație teribilă în care să te afli. Dorel era un tip foarte puternic și fără probleme de sănătate”, a povestit Mirela pentru sursa citată.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel