Irlanda de Nord. Consulatul Onorific al Romaniei, sfat pentru români: "Nu ascultaţi FALSELE teorii care circulă în mediul virtual"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasada României în Regatul Unit a publicat pe pagina sa un videoclip cu noile reguli de distanțare socială valabile în Irlanda de Nord, explicate de consulul onorific al României la Belfast, Stefan Carter, medic de profesie.

"În această perioadă, când se vorbeşte tot mai mult despre relaxarea măsurilor de carantină legată de coronavirus, nimic nu este mai important decât sănătatea noastră, a familiei, şi a celor din jurul nostru.

Cu toţii trebuie să fim responsabili şi să respectăm recomandările specialiştilor.

Regulile de aici sunt diferite de cele din România, iar specialiştii nord-irlandeze că recomandă să ieşiţi din case dacă trebuie să faceţi cumpărături, să mergeţi la medic sau la muncă.

Dacă vreţi să faceţi mişcare în aer liber, staţi la doi metri distanţă de alte persoane.

În cazul în care doriţi să vă întâlniţi cu prietenii, o puteţi face în aer liber, în grupuri de maxim şase persoane, cu condiţia să menţineţi distanţa socială.

Acoperiţi-vă gura şi nasul dacă strănutaţi sau tuşiţi şi indiferent de unde veniţi, spălaţi-vă pe mâini de îndată ce ajungeţi acasă pentru că puteţi răspândi virusul chiar dacă nu aveţi simptome.

Printre simptome se numără temperatura ridicată, episoade de tuse accentuată, continuă. Asta înseamnă să tuşiţi mai mult de o oră sau dacă aveţi trei sau mai multe episoade de tuse în 24 de ore, de asemenea, dacă v-aţi pierdut mirosul sau gustul.

Coronavirusul este o boală gravă, care poate afecta pe oricare. Dacă aveţi simptome este important să respectaţi regulile stabilite de autorităţile nord-irlandeze.

Rămâneţi acasă, nu mergeţi la muncă sau la spital.

Dacă aveţi simptome, va trebui să rămâneţi în casa dvs. cu familia. Veţi fi aduşi la spital doar dacă un medic decide că aveţi nevoie de tratament.

Există multe mituri despre coronavirus. Vă sfătuiesc să nu ascultaţi falsele teorii care circulă în spaţiul virtual.

Am auzit câteva din zvonuri despre coronavirus şi tratamente false. Vă rog să nu le luaţi în considerare este indicat să nu călătoriţi în România sau în altă parte dacă aveţi simptome sau dacă aţi fost în contact cu cineva bolnav. Doar împreună vom reuşi să oprim răspândirea coronavirusului", se arată în declaraţia consulului onorific, Stefan Carter.

-stire in curs de actualizare-

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel