ÎPS Teodosie își face din nou de cap: O nouă slujbă anunțată pentru ora 22.00. Interdicțiile încep de la ora 23.00

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
ips_teodosie_arhiepiscop
ips_teodosie_arhiepiscop

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va oficia o slujbă sâmbătă, de la ora 22.00. Aceasta va avea loc la Catedrala arhiepiscopală din Constanța. Teodosie a oficiat și slujba de Anul Nou, la care au participat aproximativ o sută de credincioși, deși circulația este interzisă după ora 23.00.

Arhiepiscopia Tomisului anunță că sâmbătă, 2 ianuarie, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficiază Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, iar de la ora 22.00, va săvârși Acatistul Sfântului Serafim de Sarov și Acatistul Învierii. Apoi, duminică, 3 ianuarie, de la ora 8.40, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie tot la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

IPS Teodosie a fost în centrul unor controverse după ce a oficiat slujba Te Deum de Anul Nou la ora 23.15, în catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. La slujbă au participat aproximativ o sută de credincioși, în condițiile în care circulația este interzisă după ora 23.00. Polițiștii au ajuns la fața locului.

Slujbă în noaptea de Anul Nou

 

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 - 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, a transmis IPJ Constanța.

Astfel, polițiștii i-au informat pe oameni despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic.

„Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, a adăugat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel