ÎPS Teodosie, mesaj ironic la adresa presei: „Ați venit degeaba! Tot vom împărtăși!”

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Arhiepiscopul Tomisului a avut o reacţie ironică  la adresa presei, după ce a fost filmat de jurnaliști când a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță. Astfel, ierarhul Tomisului a sfidat legea privind măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Într-o predică ținută duminică, după Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală “Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, ÎPS Teodosie s-a arătat ironic față de prezența jurnaliștilor.

”Iată! Au venit cei din presă să mă vadă că împărtășesc! Ați venit degeaba! S-au împărtășit copiii! Și vă spun: s-au împărtășit în biserică! Dar tot vom împărtăși. Pentru că cel mai sfânt lucru este socotit acum ca o osândă, ca lucrul cel mai rău.”, a spus, în cuvântarea sa, ÎPS Teodosie, potrivit imaginilor transmise de pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Discursul său a avut loc în prima duminică după cele două luni de stare de urgență în care credincioșii nu au avut acces la slujbe.

ÎPS Teodosie le-a mai spus credincioșilor din Constanța, care au stat la distanța unii față de ceilalți, că ”Dumnezeu nu se îmbolnăvește niciodată și nu îmbolnăvește pe nimeni”. ”Așa înțelegem proorocia Sfântului Prooroc Daniel: când va veni urâciunea pustiirii, cine va sta la locul cel sfânt, când citește să și înțeleagă. Noi trebuie să înțelegem că fără Hristos nu avem nicio valoare. Hristos ne dă nouă valoare, Hristos a adus de la întuneric la lumină femeia samarineancă. De-aceea, luați aminte, în Sfântul Potir este Hristos, Dumnezeu nu se îmbolnăvește niciodată și nu îmbolnăvește pe nimeni”, a mai spus el.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel