Iordache: Președintele este în campanie electorală

Vlad Manolache / 2 mai 2018, 15:40 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, este de părere că declarațiile șefului statului arată că este deja în campanie electorală.

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a declarat miercuri că şeful statului Klaus Iohannis este în campanie electorală şi uzează de toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru ca legile Justiţiei să nu intre în vigoare.

"Un demers pe care preşedintele continuă, un act de intrare cât mai târziu în vigoare a acestor legi. De la început, preşedintele a spus că va uza de toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru ca aceste legi să nu intre în vigoare. Din punctul nostru de vedere, aceste legi nu numai că aduc foarte multe lucruri bune, dar sunt apărate şi sunt susţinute de corpul profesional, în primul rând al judecătorilor, atâta timp cât avem o separare a carierei judecătorilor, atâta timp cât factorul politic este eliminat din procedura de numire. Eu înţeleg supărarea preşedintelui, dar cred că staff-ul tehnic sau cei care i-au făcut informarea nu i-au spus că ministrul Justiţiei a fost eliminat şi în ce priveşte secţia specială şi în celelalte numiri ministrul Justiţiei, respectiv factorul politic, este eliminat. A fost eliminat şi preşedintele României pentru că CCR a spus foarte clar că preşedintele României, în modul în care intra în procedura de numire sau de revocare, ar fi un element ce nu ajută independeţei Justiţiei", a susţinut Iordache, la Palatul Parlamentului.

Legile Justiției sunt "în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia"

El a adăugat că atâta timp cât două din cele trei legi ale Justiţiei au trecut deja prin filtrul CCR ele sunt "în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia".

"Ele au fost trimise spre promulgare preşedintelui, preşedintele nu poate face decât să îşi continue campania electorală. Îl vedem că este într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019 şi toate aceste eforturi pe care le face de la pupitrul prezidenţial... Nu face decât să îşi fidelizeze un anumit electorat. (...) Comisia de la Veneţia nu este supra-comisie, nu această comisie este peste Curtea Constituţională. Lucrurile stau cumva invers", a arătat el.

Iohannis "a fost supărat pe viață"

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulţumit de timpul în care s-au dezbătut legile Justiţiei, Iordache a spus că şeful statului "a fost supărat pe viaţă".

"Preşedintele a fost supărat pe viaţă. De ce? Păi dacă am stat trei luni cu legile Justiţiei în dezbatere în Parlament, despre ce vorbim? Care e acea săptămână? (...) Este o dezbatere transparentă, aşteptăm toată lumea să ne facă observaţii. Dacă e cineva supărat că e cald afară, ce putem face, stăm pe loc? (...) Este un demers politic pe care îl face preşedintele şi pot să îl înţeleg, e deja în campanie şi atunci pentru electoratul dumnealui, care e din ce în ce mai mic, face această dezbatere şi acest atac la justiţie", a afirmat Iordache.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy