Iordache dă ASIGURĂRI: "Nu mă duc judecător la CCR, dar vom face nominalizări"

[] []

25 apr 2019, 01:28
Salveaza PDF Comentarii

PSD va face nominalizări şi la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru funcţiile de judecător la Curtea Constituţională până pe 7 mai, a afirmat miercuri social-democratul Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, respingând informaţiile potrivit cărora i s-ar fi propus să ocupe un astfel de post.

"Până în 7 mai, PSD va avea două nominalizări - şi la Cameră şi la Senat - pentru funcţia de judecător la CCR", a afirmat Iordache la Realitatea Tv.

Întrebat dacă i s-a propus să fie judecător la Curtea Constituţională, Iordache a spus: "Nu. Sursele nu funcţionează".

Citeşte şi: Florin Iordache: "De ce trebuie să ştie presa? Lăsaţi banul statului român. Mai departe..."

"Foarte corect e aşa: mă voi mai duce la CCR să susţin puncte de vedere sau conflicte, pentru că aţi văzut că am avut un conflict, cel care viza protocoalele, pe 20 mai se va finaliza şi cel privind completurile de cinci", a adăugat Florin Iordache, subliniind că este sigur că va avea câştig de cauză.

 

Florin Iordache: "Nu mi s-a propus să merg la CCR"

 

Întrebat dacă Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, ar putea fi una dintre nominalizări, Iordache a răspuns: "Nu ştiu. A fost dumnealui acolo".

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat, marţi, procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituţională în locul lui Ştefan Minea, căruia îi expiră mandatul în data de 15 iunie.

Citeşte şi: Florin Iordache, despre membrii Comisiei de la Veneţia: "Nu sunt Dumnezei. Pedepsele se stabilesc prin lege"

Astfel, până pe 6 mai vor fi depuse propunerile grupurilor parlamentare pentru acest post, Comisia juridică va întocmi raportul până pe 7 mai iar până în 15 mai plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea votul.

Curtea Constituţională a României a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor informând că în data de 15 iunie expiră mandatul judecătorului Ştefan Minea, care a fost numit de forul legislativ în 15 iunie 2010 pentru un mandat de nouă ani.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27