Florin Iordache, despre membrii Comisiei de la Veneţia: "Nu sunt Dumnezei. Pedepsele se stabilesc prin lege"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia de la Veneţia nu e nici "Mesia", nici "Dumnezeu", crede Florin Iorache, care este de părere că trebuie să avem legislaţia în concordanţă cu legislaţia europeană, nu cea sovietică.

Florin Iordache a explicat şi prevederea privind reducerea termenelor de prescripţie.

"Dacă ar trebui să fi foarte corecţi, cei care au greşit şi execută o pedeapsă, nu trebuie să îi condamnăm la moarte sau să îi eliminăm. (...) Politica penală a unui stat se stabilește prin lege. Dacă legiuitorul, Parlamentul, a stabilit că pentru o serie de fapte se micșorează pedepsele, atunci și prescripția se reduce.

Termenele de prescripție sunt în concordanță cu pedepsele, dacă termenele de pedeapsă s-au diminuat trebuie să se reducă și termenele de prescripție. (...) Statul român, dacă tot ne place să fie stat european, nu trebuie să aibă și pedepsele în concordanță cu legislația europeană? Vrem să ne raportăm numai la legislația sovietică?", a spus Florin Iordache, la Realitatea TV.

 

Iordache: "Ne uităm la Comisia de la Veneţia ca la Dumnezeu"

 

După ce a declarat marți, la dezbaterile legate de codurile penale, că membrii Comisiei de la Veneția nu sunt "Mesia", Florin Iordache a continuat, în acelaşi spirit, să ironizeze membrii Comisiei de la Veneţia.

"Ne uităm la Comisia de la Veneția ca la Dumnezeu. Până la urmă această comisie de la Veneţia nu face decât să ofere expertiză și nişte recomandări. Cele două modificări ale Constituţiei sunt în conccordanţă cu celedouă recomandări ale Comisiei de la Veneţia. (...) Aceşti experţi asigură o anumită experiză şi fac anumite recomandări, pe care statu, dacă vrea să le ia în calcul, bine, dacă nu, la fel. Experţii Comisiei de la Veneţia nu vin pentru Codurile penale, ci pentru ordonanţele pe legile Justiţiei,  pentru că pârâcioşii de serviciu, USR, PNL şi Klaus Iohannis au sesizat Comisia de la Veneţia că nu ştiu ce grozăvii se întâmplă cu legile justiţiei. 

Citeşte şi: Florin Iordache: "De ce trebuie să ştie presa? Lăsaţi banul statului român. Mai departe..."

Ei nu sunt dumnezei, vin să se informeze, să facă recomandări, dar România e stat suveran. Niște experți pot să spună Parlamentului României că nu poate legifera în concordanţă cu Consituţia României?", a spus Florin Iordache, la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel