Florin Iordache: "De ce trebuie să ştie presa? Lăsaţi banul statului român. Mai departe..."

Andreea Cosma / 24 apr 2019, 23:09 Salveaza PDF Comentarii

Florin Iordache susţine că presa nu trebuie să ştie detalii despre dosarele persoanelor cercetate penal înainte ca judecătorul să se pronunţe, fie vorba şi despre banul public.

Invitat în emisiunea lui Denise Rifai, Florin Iordache a fost întrebat despre modificările aduce Codului penal şi de procedură penală care interzic comunicările publice despre dosarele în derulare.

"Florin Iordache: Am avut surpriza, de-a lungul timplului, că o serie de colegi - abia ajungeau la noi, la Parlament, dosarele sigilate şi deja în presă se punea presiune că nu ştiu ce a făcut. Până la urmă, acel articol nu face decât să stabilească nişte reguli foarte clare: nu ai voie să dezvălui dintr-un dosar până când un judecător nu se pronunţă asupra acelui material probatoriu. Vi se pare normal?

Citeşte şi: Cum au VOTAT partidele modificarea Codurilor Penale. Lista COMPLETĂ

Denise Rifai: Da, trebuie să ştim ce se întâmplă în statul român.

Florin Iordache: Extraordinar! A patra putere în stat, presa, trebuie să ştie înaintea judecătorului? 

Denise Rifai: Da pentru că vorbim de banii statului român.

Florin Iordache: Lăsaţi banii statului român, nu puneţi presiune pe judecători. Dvs puneaţi presiune pe judecători să dea mandat de arestare pe 30 de zile. Se creează o presiune publică. De ce trebuie să ştiţi dvs. până se pronunţă judecătorul? Ştiţi cum sunt politicienii? Exact ca poporul. Nu puteţi să îmi spuneţi că marea masă a politicienilor sunt corupţi", a mai spus Florin Iordache.

 

Florin Iordache, de la "altă întrebare", la "mai departe"

 

Întrebat de moderatoarea "Legile Puterii" dacă inculpatul poate să vorbească despre dosar, preşedintele Comisiei Juridice a precizat că şi aici sunt condiţii stricte şi a cerut, în repetate rânduri, ca discuţia să meargă "mai departe".

Citeşte şi: Alertă! Comisia Europeană, DECIZIE de ultimă oră după modificările Codurilor Penale

"Poate să facă declaraţii. Atâta timp cât dosarul e public, poate să spună orice. Parchetul vă aduce la cunoştinţă dvs, presei, că dosarul se află pe rol. Punct. Dar detalii din dosar de ce trebuie să le ştiţi dvs? Putem merge mai departe? Până când dosarul nu e public, nu iese nimeni. Nici parchetul, nici el. Mai departe", a mai spus Florin Iordache, la Realitatea TV.

Una dintre modificările aduse Codului penal şi de procedură penallă prevede şi interzicerea aşa-numitului "spectacol al cătușelor", iar folosirea termenului ”penal” se pedepsește cu închisoare.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25