Ionuţ, românul dispărut după accidentul de tren din Grecia, a fost găsit mort: "Dumnezeu să te odihnească, suflet bun!"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Românul dat dispărut după accidentul de tren din Grecia a fost găsit mort. Familia românului a fost anunțată oficial de autoritățile din Grecia. Informația a fost confirmată în urmă cu puțin timp și de Ministerul Afacerilor Externe. 

Ionuţ, românul dat dispărut de familie după tragedia feroviară din Grecia, a fost găsit mort. Potrivit rudelor, tânărul se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul groazei.

Se pare că acesta s-a urcat în tren în staţia Katerini şi avea ca destinaţie finală Atena.

Noaptea trecută, autorităţile din Grecia au reuşit identificarea lui Ionuţ printre victimele accidentului de tren produs marţi dimineaţă.

Până în prezent, bilanţul este de 57 de morţi, însă pe măsură ce victimele sunt identificate, acesta creşte.

După aflarea veştii morţii lui Ionuţ, o membră a familiei a postat mai multe fotografii pe Facebook cu Ionuţ şi a scris un mesaj de adio. "Dumnezeu să te odihnească, suflet bun. Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus, nu am cuvinte", a scris Gina Todor.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, din informațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, procedurile de identificare a persoanelor decedate se efectuează cu foarte mare dificultate în actualul context.

Ionuț a murit în accidentul feroviar din Grecia

Confirmare oficială MAE

 

Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar care a avut loc în Grecia, în localitatea Tempe, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, autorităţile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c.

În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgenţă familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariţiei persoanei în cauză, fiind puse la dispoziţie informaţii cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc şi a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsufleţit în România. Repatrierea trupului neînsufleţit se va realiza după finalizarea, de către autorităţile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situaţii deosebite, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familia cetăţeanului român şi va asigura asistenţa şi protecţia consulară necesare, conform competenţelor legale.

Potrivit unui comunicat al MAE din 2 martie, Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgenţă, de către o persoană din comunitatea românească din Republica Elenă, cu privire la posibila dispariţie a unui cetăţean român, despre care se presupunea că ar fi una dintre victimele accidentului feroviar produs în localitatea Tempe. 

Protestele continuă în Grecia, după catastrofa feroviară -  VIDEO

 

Ciocniri între poliţişti şi un grup mic de protestatari au avut loc vineri seara, în centrul Atenei, în cursul unei demonstraţii în memoria celor 57 de persoane care şi-au pierdut viaţa marţi în coliziunea a două trenuri, relatează AFP.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene asupra unui grup de manifestanţi care au aruncat cu pietre în poliţie în timpul unui miting în Piaţa Syntagma, unde se află sediul Parlamentului.

Circa 1.800 de oameni, potrivit poliţiei, au păstrat un minut de reculegere vineri în faţa Parlamentului din Atena şi în alte oraşe ale Greciei.

În a treia zi de doliu naţional, grecii - răscoliţi de această catastrofă calificată drept tragedie naţională de autorităţi - cer socoteală autorităţilor, în pofida regretelor exprimate de guvern, pentru deficienţele "cronice" ale reţelei feroviare care au dus la accident.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel