Ion Cristoiu, apelat ÎN DIRECT. Denise Rifai - „Vă sună Viorica, Iohannis?“. Cristoiu - „O să spun ceva de ținut minte“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ion Cristoiu și Denise Rifai au dezbătut, în această seară, la „Legile puterii“, campania electorală a celor doi candidați la alegerile prezidențiale: Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu, invitat în emsiunea Legile Puterii de pe Realitatea PLUS, moderată de Denise Rifai, a primit un telefon chiar când era în direct. Desigur, jurnalistul și scriitorul nu a răspuns apelurilor, dar i-a suscitat interesul moderatoarei.

„Cine era, cine vă suna? Viorica? Iohannis?!“, l-a întrebat Denise Rifai pe Ion Cristoiu.

Acesta s-a eschivat să răspundă, însă a afirmat că va spune „ceva de ținut minte: Nu am văzut niciodată, în istorie, o campanie mai bună decât cea a lui Klaus Iohannis“.

Cei doi au discutat pe marginea campaniei electorale

„Ceva este în neregulă, în condițiile în care el spune că nu a avut niciun specialist. Adică consultanții ăia care imediat fac sondaje, focus-grupuri și îți spun ai 'greșit'. Este cea mai mare enigmă cum se explică un caz unic în postdecembrism. Contracandidatul Viorica Dăcnilă a făcut EXACT ce a vrut contracandidatul Iohannis. Ori doamna Viorica Dăncilă nu e bună, ori echipa de campanie nu a avut nicio legătură cu un grup mic cu care ea a lucrat“, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a lansat apoi o ipoteză potrivit cărora echipa de consultanți ai campaniei Vioricăi Dăncilă a sfătuit-o prost, ajutându-l astfel chiar pe contracandidatul ei.

„S-a întâmplat un fapt unic: PSD a plătit echipa de campanie a lui Klaus Iohannis. Că echipa de campanie a Vioricăi Dăncilă era de fapt a lui Klaus Iohannis. Că echipa aia a ei de campanie nu a lucrat pentru Viorica Dăncilă. Echipa de consultanți îl servea pe Klaus Iohannis. Ori ea era în piesă și trebuia să joace un anumit rol - era un gladiator cu sabia tocită. 

Dezbaterea a fost cea mai mare capcană. Rareș Bogdan a spus, textual, că EA a căzut în numeroase capcane întinse de ei. Acum nu știu dacă a  căzut dinadins, că era sfătuită, sau că era slabă. Organizarea unei conferințe de presă în paralele a fost ce amai mare greșeală de campanie. A dat posibilitatea mașinăriei electorale a lui Klaus Iohannis  să spună că a avut loc o confruntare. Deși ea nu avusese loc.

În al doilea rând prin conferința de presă în paralel, ea l-a pus în umbră...adică dacă rămânea numai Klaus Iohannis, alții se ducea pe tv și tocau dezbaterea. (...) Eu nu înțeleg pe ce s-au dus banii cu consultanții ăștia. Dacă erau consultanți ca lumea îi spuneau: 'să eviți cuvântul ĂȘTIA pentru cei din Diaspora'. Ea l-a folosit în sens ironic. Adică era o chestie elementară... Ea a cerut dezbatere într-una. Dacă erau consultanți ca lumea îi spuneau: 'doamnă, gata'. Adică ar fi vazut că tema dezbaterii a murit“, a declarat Ion Cristoiu.

„Adică Dăncilă și-a vândut partidul?“, l-a întrebat Rifai.

„Nu știu...“ a răspuns Ion Cristoiu.

(...)

„Atâția bani doar ca celălat, președintele în exercițiu, să-i iasă toate...i-au ieșit toate“, a zis ion Cristoiu

„Deci a vândut meciul?“, a întrebat Rifai.

„A vândut și avea de gând să vândă în continuare. Păi vă dați seama cum arăta PSD cu ea în continuare. N-avea cum. Când îți învinețește cineva ochiul...trebuie să ieși“

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel