Ion Cristoiu, apelat ÎN DIRECT. Denise Rifai - „Vă sună Viorica, Iohannis?“. Cristoiu - „O să spun ceva de ținut minte“

Ion Cristoiu și Denise Rifai au dezbătut, în această seară, la „Legile puterii“, campania electorală a celor doi candidați la alegerile prezidențiale: Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu, invitat în emsiunea Legile Puterii de pe Realitatea PLUS, moderată de Denise Rifai, a primit un telefon chiar când era în direct. Desigur, jurnalistul și scriitorul nu a răspuns apelurilor, dar i-a suscitat interesul moderatoarei.

„Cine era, cine vă suna? Viorica? Iohannis?!“, l-a întrebat Denise Rifai pe Ion Cristoiu.

Acesta s-a eschivat să răspundă, însă a afirmat că va spune „ceva de ținut minte: Nu am văzut niciodată, în istorie, o campanie mai bună decât cea a lui Klaus Iohannis“.

Cei doi au discutat pe marginea campaniei electorale

„Ceva este în neregulă, în condițiile în care el spune că nu a avut niciun specialist. Adică consultanții ăia care imediat fac sondaje, focus-grupuri și îți spun ai 'greșit'. Este cea mai mare enigmă cum se explică un caz unic în postdecembrism. Contracandidatul Viorica Dăcnilă a făcut EXACT ce a vrut contracandidatul Iohannis. Ori doamna Viorica Dăncilă nu e bună, ori echipa de campanie nu a avut nicio legătură cu un grup mic cu care ea a lucrat“, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a lansat apoi o ipoteză potrivit cărora echipa de consultanți ai campaniei Vioricăi Dăncilă a sfătuit-o prost, ajutându-l astfel chiar pe contracandidatul ei.

„S-a întâmplat un fapt unic: PSD a plătit echipa de campanie a lui Klaus Iohannis. Că echipa de campanie a Vioricăi Dăncilă era de fapt a lui Klaus Iohannis. Că echipa aia a ei de campanie nu a lucrat pentru Viorica Dăncilă. Echipa de consultanți îl servea pe Klaus Iohannis. Ori ea era în piesă și trebuia să joace un anumit rol - era un gladiator cu sabia tocită. 

Dezbaterea a fost cea mai mare capcană. Rareș Bogdan a spus, textual, că EA a căzut în numeroase capcane întinse de ei. Acum nu știu dacă a  căzut dinadins, că era sfătuită, sau că era slabă. Organizarea unei conferințe de presă în paralele a fost ce amai mare greșeală de campanie. A dat posibilitatea mașinăriei electorale a lui Klaus Iohannis  să spună că a avut loc o confruntare. Deși ea nu avusese loc.

În al doilea rând prin conferința de presă în paralel, ea l-a pus în umbră...adică dacă rămânea numai Klaus Iohannis, alții se ducea pe tv și tocau dezbaterea. (...) Eu nu înțeleg pe ce s-au dus banii cu consultanții ăștia. Dacă erau consultanți ca lumea îi spuneau: 'să eviți cuvântul ĂȘTIA pentru cei din Diaspora'. Ea l-a folosit în sens ironic. Adică era o chestie elementară... Ea a cerut dezbatere într-una. Dacă erau consultanți ca lumea îi spuneau: 'doamnă, gata'. Adică ar fi vazut că tema dezbaterii a murit“, a declarat Ion Cristoiu.

„Adică Dăncilă și-a vândut partidul?“, l-a întrebat Rifai.

„Nu știu...“ a răspuns Ion Cristoiu.

(...)

„Atâția bani doar ca celălat, președintele în exercițiu, să-i iasă toate...i-au ieșit toate“, a zis ion Cristoiu

„Deci a vândut meciul?“, a întrebat Rifai.

„A vândut și avea de gând să vândă în continuare. Păi vă dați seama cum arăta PSD cu ea în continuare. N-avea cum. Când îți învinețește cineva ochiul...trebuie să ieși“

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy