Iohannis, SOLICITARE urgentă pentru Ludovic Orban

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Klaus Iohannis a afirmat că sectorul energetic din România a fost afectat de "măsuri hazardate" luate de Guvern, precum OUG 114, care a dus la creșterea prețului la gaze. Președintele i-a cerut premierului desemnat Ludovic Orban, prezent la eveniment, să rezolve problemele din domeniul energetic. 

"Îmi face mare plăcere să decorez astăzi compania Transgaz pentru rezultatele meritorii obținute de-a lungul timpului, nu numai acum, în dezvoltarea sectorului energetic din țara noastră, atât în plan național, cât și ca parte a rețelei regionale de transport gaz. Compania Transgaz a pornit pe drumul dezvoltării la scară regională și vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră, reprezentanți de seamă ai industriei noastre energetice, să le urmați exemplul și să gândiți strategii prin care să obțineți rezultate la fel de valoroase!", a declarat președintele Klaus Iohannis, joi, la evenimetul de inaugurare a stației de comprimare gaze naturale Podișor, din județul Giurgiu.

Șeful statului a criticat măsurile luate de Guvernul PSD, referindu-se în special la Ordonanța 114, care a dus la creșterea prețului la gaze.

"Accesul la noi surse de gaze naturale și interconectarea cu piețele din Europa Centrală și de Est plasează proiectul BRUA în centrul eforturilor privind securitatea energetică și integrarea piețelor de gaze naturale din regiunea noastră. (...) Din păcate, mai ales în ultimul an, sectorul a fost grav perturbat de măsuri hazardate, precum cele ale vestitei deja, vestite în sensul cel mai negativ, Ordonanțe 114. Efectele toxice ale guvernării din ultimii ani au fost resimțite de fiecare român, prin prețuri record la gaze și energie electrică, dar și la bunuri de strictă necesitate",a adăugat președintele.

Acesta a subliniat faptul că prioritatea Guvernului este repararea răului produs de guvernarea social-democrată , prin combaterea sărăciei energetice.

"Acum, urgența zero constă în repararea răului produs de această guvernare, iar în etapa următoare este esențial să ne concentrăm atenția spre viitor, spre ceea ce ne poate aduce o Românie normală. În primul rând, trebuie reglementată rapid situația consumatorului vulnerabil, pentru susținerea și protejarea acestuia. Fenomenul de sărăcie energetică trebuie combătut prin extinderea infrastructurii de transport al gazelor naturale și aici rolul dumneavoastră este unul decisiv. Trebuie să ne asigurăm că, prin dezvoltarea infrastructurii, de beneficiile gazelor naturale se vor bucura toți cetățenii României, indiferent unde locuiesc, în mediul urban sau în cel rural, fie că este vorba de București, sau Botoșani, sau Bolintin", a mai transmis șeful statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel