Iohannis: "PSD va pleca cu buzunarele burduşite. Aceşti oameni trebuie OPRIŢI"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis lansează un nou atac dur împotriva guvernării PSD-ALDE. Şeful statului susţine că "aceşti oameni trebuie opriţi". Iar dacă românii votează în număr mare "Da" la referendum, va însemna "PSD, acasă!".

"PSD încearcă să îndoaie legile, pentru a-şi scăpa liderul. (...) Avem nevoie de o bună guvernare, nu ca asta de acuma. Şi pentru asta, trebuie să avem o regulă clară: Guvernul să administreze ţara, iar Parlamentul să facă legi. Fiindcă acum, în această încercare nebunească pesedistă de a-şi căpa liderul de puşcărie, Guvernul vine cu ordonanţe pe ordonanţe şi a bulversat întreg sistemul de justiţie, au vrut să bulverseze şi întreaga politică penală a statului.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis: „A făcut aceeași GREȘEALĂ pe care am făcut-o eu”

Şi părerea mea este că nu se mai poate admite ca Guvernul, prin ordonanţe de urgenţă, să întoarcă totul cu susul în jos. Nu se poate. Şi pentru asta vine a doua întrebare, care ţinteşte buna guvernare, îi întreabă pe români dacă sunt de acord să se interzică ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei şi a politicii penale", a spus preşedintele României, la Craiova.

 

Klaus Iohannis: "Pesediştii vor pierde la un moment dat alegerile şi vor pleca cu buzunarele burduşite. Românii vor plăti"

 

Şeful statului a explicat şi cum pot fi afectate celelalte domenii dacă independenţa justiţiei va fi şubrezită.

"Fără o justiție dreaptă, nu mai funcţionează nici economia pentru că firmele vor fi preluate de hoţii trimişi să le preia. Dacă pierdem această independenţă a justiţiei, până la urmă pierdem tot. Şi cineva va plăti pentru toate lucrurile acestea. Nu vă imaginaţi că PSD-ul va plăti. Vor pierde la un moment dat alegerile şi vor pleca cu buzunarele pline, burduşite. Noi, românii de rând vor plăti pentru aceste mega eşec în guvernarea României. Ori, aşa ceva pentru mine este inadmisibil. Aceşti oameni trebuie pur şi simplu opriţi.

Citeşte şi: Dragnea, despre alegerile prezidențiale: „Această funcție devine IMPORTANTĂ”. Când se va face ANUNȚUL oficial

Şi aceasta este întrebarea a treia, marea întrerbare din referendum care nu este scrisă acolo. Acest referendum oferă ştampila românilor să spună clar PSD-ului că aşa nu se mai poate continua. Şi dacă românul merge la referendum şi ştampilează "Da", înseamnă "Da. PSD, acasă!", a mai spus preşedintele Klaus iohannis.

Şeful statului s-a aflat astăzi la Craiova, la evenimentul de lansare a volumului său „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel