Iohannis, mutare după ce a fost amendat

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea de Apel Bucureşti amenda de 2.000 de lei primită din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), însă procesul a fost amânat pentru data de 23 noiembrie.

Vineri, la primul termen, instanţa a stabilit că dezbaterile în acest caz se vor desfăşura pe o durată de aproximativ două luni.

De asemenea, instanţa a pus din oficiu în discuţie introducerea în proces a celor care au făcut sesizarea împotriva lui Iohannis la CNCD, respectiv SC Jurindex Media SRL, firma care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, jurnalistul Răzvan Savaliuc şi deputatul Andreea Cosma.

Procesul a fost amânat pentru ca CNCD să îşi exprime poziţia faţă de introducerea de noi părţi în dosar, în condiţiile în care Consiliul nu a fost reprezentat vineri în instanţă.

Pe 9 mai 2018, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis, pe motiv că şeful statului a discriminat când a folosit termenul ''penali''.

''Utilizarea termenului 'penali' de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din OG 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4'', preciza atunci CNCD.

Pe 15 februarie 2018, Klaus Iohannis a declarat că "nişte penali" fac o încercare "disperată" şi "jalnică" să discrediteze DNA şi a reafirmat că această instituţie şi conducerea ei "fac o treabă foarte bună".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel