Iohannis, MESAJ pentru muncitorii români din străinătate: Nu ACCEPT sub nici o formă

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a fost întrebat de un tânăr ai căror părinți se află la muncă în Italia, dacă există vreo șansă pentru tineri să rămână în țară. 

Iohannis spune că o parte a politicienilor din România au gândit mesaje care să-i țină departe pe românii din străinătate. 

"Eu cred că românii care pleacă din țară sunt tot ai noștri. Nu văd nici un motiv să-i tratez altfel. Sunt oameni care merg acolo pentru că vor să câștige mai bine sau să-și realizeze o carieră. Eu sper să se mai și întoarcă. Cred că este important din acest motiv să-i ținem aproape de țară. După protestul din 10 august au fost discursuri care să-i descurajeze sau să-i țină în afară, ceea ce nu pot să accept sub nici o formă. Oamenii se consideră ai noștri și e foarte bine să-i tratăm așa. (...) 

Părerea mea este că locul vostru e aici. Știu că nu e simplu. Cunosc problemele, cunosc greutățile. Și eu am fost tânăr dascăl și făceam naveta câte doua ore dus, două ore întors. În țară nu vine nimeni să ne rezolve problemele. Noi trebuie să le rezolvăm. Dacă cineva pleacă dar se întoarce, este un câștig pentru România. Când vine înapoi vine cu o experiență care este valoroasă. Știu de la mai mulți că le-a fost greu când s-au întors, că s-au simțit cumva ținuți în afară. Îi încurajez pe toți să facă treabă bună unde sunt, dar după un timp să vină acasă și să facem treabă bună și aici," a spus Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel