Iohannis, mesaj important: Nu avem date că România ar fi țintită pentru o agresiune a Rusiei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
kalus iohannis declaratii
kalus iohannis declaratii

Vicepreședintele american Kamala Harris a avut, azi, o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis. Oficialul american a ajuns la București în contextul unui scurt turneu în estul Europei. Oficialul american vrea să transmită un semnal de susținere a statelor de pe flancul estic al alianței nord-atlantice în fața agresiunii Rusiei, care a invadat Ucraina în 24 februarie. 

După ora 16:00, Kamala Harris și Klaus Iohannis susțin declarații de presă comune.

Fiind întrebată dacă SUA au de gând să suplimenteze trupele în România și au informații că se va extinde războiul spre România?

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, vizită istorică la București. Iohannis: NATO nu va ezita pentru apărarea României

Repet tot timpul că SUA sunt angajate și implicat. Este o situație în dinamică și tot timpul evaluăm situația. Legat de ce s-ar putea întâmpla, de comportamentul lui Putin, nu pot specula, dar noi suntem foarte fermi.

Un atac asupra unui membru NATO este un atac asupra tuturor. Putin nu a arătat nicio intenție de a se implica în acțiuni diplomatice. Am văzut toți minciunile și dezinformarea lui Putin. Am aplicat sancțiuni importante Rusiei - rubla a căzut și asta e încă o dovadă că măsurile luate, a transmis Kamala Harris.

Kamala Harris, vicepreşedintele SUA, mesaj de susținere pentru România: Ați dovedit foarte mult curaj

 

Nu avem date că România ar fi țintită pentru o agresiune a Rusiei. E clar însă că acest război a produs cu certitudine un rezultat: unitatea NATO și hotărârea aliaților de a sta și a se apăra împreună.

Pachetul de sancțiuni a fost discutat de SUA cu UE și NATO și vom continua să vorbim cu aliații noștri și amândoi am arătat azi că suntem ferm hotărâți să implementăm articolul 5 al NATO, spus, la rându său, Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel