Iohannis, la Centrul mobil de vaccinare de la Afumaţi: Nu restricțiile înlătură pandemia. Doar vaccinarea ne permite în vară concedii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
klaus iohannis la centrul de vaccinare
klaus iohannis la centrul de vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat azi, centrul mobil de vaccinare de la Afumaţi, judeţul Ilfov.

"Suntem foarte aproape de capacitatea dorită, de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare. Sunt foarte bucuros să văd că multă lume vine la vaccinare. Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile în care e nevoie de vaccinare de acest tip. Nu e nevoie de programare, oamenii pot veni direct.

Vom continua, se vor deschide noi centre. Am văzut că și în aceste zile s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile: Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că s-a terminat pandemia. Aceste restricții nu înlătură pandemia, doar diminuează impactul. Există o singură cale de ieșire din pandemie: vaccinarea. Pot fi folosite toate tipurile de vaccin aprobate de EMA, sunt sigure. Nu restricțiile termină pandemia, ci doar vaccinarea în masă. Doar vaccinarea ne permite în vară concedii și să mergem la concerte", a declarat președintele Iohannis. 

Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile începe miercuri, conform unui anunţ al coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. "Începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. (...) Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (...) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate", a explicat, marţi, şeful CNCAV.

El a precizat că judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu. Pentru centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 - 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel