Merkel și Macron semnează TRATATUL în PREZENȚA lui Iohannis

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Klaus Iohannis - Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis - Administratia Prezidentiala

Președintele României, Klaus Iohannis va participa marți, 22 ianuarie, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german, la invitația cancelarului Angela Merkel și a președintelui Emmanuel Macron, se arată într-un comunicat trimis de președinție.

Ceremonia semnării tratatului de către Preşedintele francez şi Cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei orașului Aachen. Cu acest prilej, președintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susține o alocuțiune.

La ceremonie vor mai participa președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania și Franța, și va urmări adaptarea relațiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european, se arată în comunicatul președinției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel