Iohannis, întâlniri sub semnul întrebării. ALDE și PSD trebuie să meargă astăzi, la Palatul Cotroceni

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis continuă vineri, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare pe tema situaţiei din justiţie.

Potrivit agendei, şeful statului ar urma să se consulte cu reprezentanţii PSD de la ora 11,00 şi cu cei ai ALDE de la ora 12,00.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa la aceste consultări, dar că va fi desemnată o delegaţie din partea partidului. El a declarat joi seară că Partidul Social Democrat va fi reprezentat la Cotroceni de deputatul Eugen Nicolicea şi alte două persoane, care vor fi anunţate vineri dimineaţă.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea sa nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis. Deputatul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că decizia formaţiunii sale de a nu participa la consultările de la Cotroceni reprezintă un avertisment pentru preşedintele Klaus Iohannis.

PSD și ALDE nu vor să meargă la consultări

 

Şeful statului a declarat miercuri că i se pare "de-a dreptul ciudat" faptul că unele partide nu vor să participe la consultările pe tema justiţiei, precizând că este vorba de o ofertă la dialog.

"Faptul că unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele României mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni, e o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog e cel puţin ciudat", a spus Iohannis la Bruxelles.

Preşedintele a avut joi consultări cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi cu cei ai Grupului minorităţilor naţionale. La finalul consultărilor, Iohannis a declarat că toţi cei care au participat la aceste discuţii au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum.

"Toţi au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. (...) Toţi au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului le-a trimis vinerea trecută o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care i-a invitat la consultări pe tema situaţiei din justiţie joia şi vinerea aceasta, la Palatul Cotroceni. În scrisoare se preciza că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel