Iohannis în Italia: Mulțumesc pentru felul în care românii sunt trataţi

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, după întâlnirea cu omologul italian Sergio Mattarella, că a transmis mulţumiri pentru felul în care românii sunt trataţi şi integraţi în Peninsulă.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, după întâlnirea cu omologul italian Sergio Mattarella, că a transmis mulţumiri pentru felul în care românii sunt trataţi şi integraţi în Peninsulă.

"Am subliniat comunitatea de valori, istoria comună, cultura bogată comună şi am ajuns foarte repede şi cu sentimente foarte pozitive la discuţii despre cele două comunităţi reciproce, comunitatea italiană, foarte numeroasă deja, din România şi comunitatea românească din Italia", a precizat Iohannis, la declaraţia de presă comună cu Sergio Mattarella, la Palatul Quirinale.

Potrivit şefului statului, în Italia sunt aproximativ 1,2 milioane de români, respectiv cea mai mare comunitate românească din afara graniţelor ţării.

"Această comunitate de români este foarte bine integrată în Italia, apreciată. Am transmis mulţumiri pentru felul în care românii sunt trataţi şi integraţi în Italia", a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Italiei a declarat că vizita şefului statului român este foarte importantă având în vedere "relaţiile la nivel excelent între România şi Italia", care sunt bazate "pe legături istorice şi culturale foarte vechi şi pe legături sociale, umane, economice actuale".

"Legăturile istorice ne-au permis nouă să dezvoltăm o serie de colaborări, colaborări politice, economice şi sociale la nivel foarte înalt, colaborări care se intensifică şi care cresc şi ca dimensiune şi număr. Există legături sociale foarte adânci. În Italia este prezentă o importantă comunitate română, este comunitatea cea mai importantă în Italia, cea mai mare. (...) Există mii de italieni care, la rândul lor, locuiesc în România. Există multe companii italiene, întreprinderi care sunt active în România, vorbim despre mai mult de 19.000 de companii", a arătat Sergio Mattarella.

El a făcut referire şi la colaborarea dintre universităţile române şi italiene. "Vorbim despre o colaborare şi o apropiere care se reflectă şi la nivelul cultural. Există foarte multe colaborări între universităţile române şi italiene şi schimbul de studenţi între ţările noastre este foarte important. Acesta este un element care la rândul său întăreşte prietenia între România şi Italia", a mai afirmat preşedintele Italiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel