Iohannis face apel la români să se vaccineze: Valul 4 ne-a lovit foarte rău

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Iohannis face apel la români să se vaccineze Valul 4 ne-a lovit foarte rău
Iohannis face apel la români să se vaccineze Valul 4 ne-a lovit foarte rău

Aflat la Centrala Nuclear Electrică de la Cernavodă, președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la români să se vaccineze.

"Da, suntem în plină pandemie și e foarte trist. Valul 4 ne-a lovit foarte rău și îi rog pe români să meargă să se vaccineze. Avem specialiști și medici foarte buni și ei au toată admirația mea. Din cauza crizei sanitare, care pune o presiune nemaiîntâlnită pe spitalele din România, din păcate am avut accidente. Ar fi putut fi evitate dacă anumite măsuri erau respectate. E absolut regretabil", a spus Klaus Iohannis. 

"De aici să nu tragem concluziile greșite. Spitalele din România funcționează cu personal dedicat. Situația precară a bazei materiele din spitale e cunoscută, însă acum, cu Guvernul liberal și în special cu Guvernul Cîțu, am găsit și soluțiile: alocările prin PNRR. Sunt foarte mulți bani. S-au prevăzut foarte mulți bani pentru sistemul de sănătate. Am făcut ceva foarte concret pentru o ameliorare semnificativă în întregul sistem de sănătate", a mai adaugat Iohannis. 

În ultimele 24 de ore, în România, s-au înregistrat 231 de decese ale unor pacienți confirmați cu noul coronavirus, unul dintre ei având vârstă sub 19 ani. Au fost raportate, joi, 14.467 de cazuri noi. În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.467 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 299 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până joi, 38.542 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Au fost raportate de către INSP 282 de decese (157 bărbați și 125 femei), 19 decese fiind anterioare intervalului de referință. Este vorba despre pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

 

1.556 de români, internați la ATI 

 

Dintre cele 282 de decese, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, trei la categoria de vârstă 30-39 ani, 13 la categoria de vârstă 40-49 ani, 21 la categoria de vârstă 50-59 ani, 84 la categoria de vârstă 60-69 ani, 83 la categoria de vârstă 70-79 ani și 77 la categoria de vârstă peste 80 ani. 231 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, șapte pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 44 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Sunt raportate 19 decese anterioare intervalului de referință, produse în luna septembrie, ale unor pacienți din județele Brăila, Cluj, Galați, Hunedoara, Vaslui și Municipiul București. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 263 de decese. 

Din totalul de 282 de pacienți decedați, 260 erau nevaccinați și 22 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 16 și 84 de ani. Dintre pacienții decedați vaccinați, 20 prezentau comorbidități și 2 nu prezentau comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.943. Dintre acestea, 1.556 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 417 sunt minori, 395 fiind internați în secții și 22 la ATI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel