Iohannis dă de PĂMÂNT cu PSD, în Parlament: "Guvernarea PSD, sinonimă cu INCAPACITATEA şi diletantismul"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis în Parlamentul României
Klaus Iohannis în Parlamentul României

Președintele Klaus Iohannis a criticat coaliția PSD-ALDE, chiar în timpul ședinței solemne de aniversare a aderării României la NATO. Cuvintele dure pe care le-a adresat în faţa tuturor invitaţilor la eveniment au fost primite gălăgios de către cei din sală.

"Pentru țara noastră nu a fost deloc ușoară revenirea la democrație după epoca neagră a comunismului. Şi tocmai de aceea merită salutat şi apreciat efortul conjugat al tuturor forțelor politice, al diplomaţiei și al armatei care a făcut posibil dezideratul naţional de a duce România în NATO şi în spaţiul valorilor euroatlantice.

Cu atât mai condamnabile sunt acțiunile actualei majorităţi PSD, care prin asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în alianţa nord-atlantică", a declarat preşedintele ţării, la şedinţa solemnă din Parlament.

 

K. Iohannis: PSD riscă să fragilizeze statutul României în NATO

 

Klaus Iohannis a continuat să critice măsurile pe care coaliţia de guvenrare le-a luat în cei  doi ani de când este la putere.

"Modificarea legilor în folosul unei persoane, demagogia, atacul la adresa stabilităţii economice şi financiare a României, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei naţionale, arbitrariul și lipsa de profesionalism sunt adevăratele politici ale guvernării PSD. Nu întărirea democrației, nu economia puternică, nu infrastructura care să garanteze inlusiv siguranţa, nu acestea sunt politicile PSD", a declarat Klaus Iohannis în Parlament.

 

K. Iohannis:  PSD eșuează să se ridice la importanța acestui moment

 

"Guvernarea PSD, vă spun acum, care a devenit sinonimă cu incapacitatea adminsitrativă şi cu diletantismul, vulnerabilizează România. În contextul în care țara noastră are toate atuurile pentru a fi un pilon al democrației și stabilității în regiune, PSD eșuează să se ridice la importanța acestui moment strategic", a mai spus şeful statului".

 

K. Iohannis: Această guvernare eșuată reprezintă în sine un risc pentru țară

 

În discursul său, preşedintele ţării a acuzat PSD de lipsă de respect faţă de armată şi de incapacitate de a moderniza legislația în domeniul securităţii naţionale. 

"Lipsa de respect manifestată de PSD față de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiţie decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării. Instanța de judecată a respins această acțiune nefondată a PSD, care a pus Armata României într-o situație delicată din rațiuni strict și numai politicianiste.

Dacă adăugăm și incapacitatea de a moderniza legislația în domeniul securităţii naţionale, avem doar câteva aspecte care arată incompetența PSD și o profundă neînțelegere a ceea ce înseamnă să conduci un stat în care cetățenii sunt cu adevărat bine protejați", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a menţionat şi angajamentul pe care ţara noastră şi l-a asumat, de alocare a 2% din PIB pentru securitate, un rol care revine Guvernului şi Ministerului Apărării. Aici, şeful statului a precizat că, din păcate, realitatea arată altfel.

"Incompetența guvernanților, stimați parlamentari, riscă să afecteze chiar modul în care ne îndeplinim angajamentele și responsabilitățile în cadrul NATO", a mai spus şeful statului.

Discursul președintelui a fost primit cu huiduieli și aplauze.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel